興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我剛叫人上門幫我砌部卓上電腦。我的舊電腦用番辨windows xp. 師傅叫我同佢買條碼金鑰$500 便可轉正辨。只是一張紙。信得過嗎?

大宅

而家仲買 xp?!
好快 m$ 唔會再支援!!

條友唔係好信得過,自己去腦場買 Windows 7/8 。

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 magkwan 的帖子

winxp 已沒有得買, 價錢已唔係正價可比...如果佢拎得出有光碟和lic no.
你又唔會考慮轉 win7/8 ... 都唯有照買.

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

伯爵府

畀面勳章

回覆:急問winfows xp 金鑰

你點解要用XP? 好多驅動程式都唔support XP

建議裝過Win7(要Pro 版以上)行XP mode好過。

http://windows.microsoft.com/zh-HK/windows7/products/features/windows-xp-mode

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

子爵府

500蚊 當你係水魚, 俾 多少少 買正版window 8好過

大宅

Thank you 曬

大宅

請問如果買部 mon (screen) 要不要800蚊?

伯爵府

回覆 magkwan 的帖子

幾多吋呀? 17", 19"?

大宅

引用:請問如果買部+mon+(screen)+要不要800蚊?

原帖由 magkwan 於 13-08-27 發表
請問如果買部 mon (screen) 要不要800蚊?
黃金19吋16比10約600蚊並內置speaker

大宅

回覆:dikko 的帖子

Tkx

複式洋房

回覆:magkwan 的帖子

二手xp條碼吾駛$50喎。

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

引用:回覆+kelkmk+的帖子Windows+8+能用+Windows

原帖由 ceciman22 於 13-08-27 發表
回覆 kelkmk 的帖子

Windows 8 能用 Windows XP 模式 嗎 ?
完全唔知,win7一定得

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

男爵府

二手條碼WinxpSP2,Sp1(藍色綠色)係要打上microsoft 人手登記,(不能自動上網登記)服務員會問你一些問題。我都有幾張。

Windows XP SP3(黃色)二手條碼就吾清楚

其實買二手OEM條碼來用係違反使用規定,因為OEM版本只係用在原先的第一手新電腦上,不能轉移。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

王國會長

王國會長

magkwan 發表於 13-8-26 15:38
我剛叫人上門幫我砌部卓上電腦。我的舊電腦用番辨windows xp. 師傅叫我同佢買條碼金鑰$500 便可轉正辨。只 ...
Windows 唔係咁賣法, 那些條碼可能從舊機取下來轉售, 不算是合法正版, 仲賣$500 好過去搶.

男爵府

畀面勳章

引用:二手xp條碼吾駛$50喎。

原帖由 babee 於 13-08-27 發表
二手xp條碼吾駛$50喎。
您好,因為我家部聯想筆電Y410款個C drive只有 19.5 G 如果沿用原本跟機裝的Vista就超慢兼無法安裝其他MSoft更新,那麼我可以幫你購買二手oem 碟及xp key嗎?
希望您會答我問題

首頁

尾頁

跳至