跳至
[澳門] 明治奶粉

首頁

尾頁

民房

明治奶粉

您們好!我是新報到,有冇媽咪比bb食明治奶粉, 感覺如何? 我想幫BB轉奶粉,bb現在3個月,食雀巢能恩,在澳門有冇地方買日本奶粉啊!因為聽講現在海關要扣留,所以hk不能寄來! :-(

大宅

Re: 明治奶粉

佢咁講者未必架,你叫佢幫你吾好報係奶粉就得架啦 我呢兩日都會訂,我唸應該無問題嘅

大宅

民房

請問在日本訂運費貴唔貴啊?要幾長時間到澳門,我都諗住揾人係日本買,因為聽你講咁新鮮,你bb吃明治定森永啊? :lol:

民房

多謝你!請問你定開邊間?

cocoWong 寫道:
佢咁講者未必架,你叫佢幫你吾好報係奶粉就得架啦 我呢兩日都會訂,我唸應該無問題嘅
:lol:

大宅

得一間會送黎之麻,咪東西羅,其他間間都話會比海收,吾肯寄 係呢,你地點係日本訂呀,大約幾錢一罐 會幾耐先寄到黎呀

民房

未知,要問吓日本朋友,請問東西運費收幾多?你訂邊隻,交流吓

侯爵府

如果有得係日本寄黎又好呀, 因為我第一次係日本自己拎左一箱番黎, 一落水就溶晒, 好正架, 但係係東西訂個d, 唔知點解成日都有奶粉溶唔晒o既... ?-( 唔知係咪"形"住呢... 硬係好似日本買個d好d咁....

大宅

LuLutse~
我地都係食森永架,好香鮮奶味架,不過d人話明治就高dha,我比較過好似都係100ml差50定30mgdha之麻,差吾多,其實都要睇bb吸收到幾多,未必可以全部吸收晒

運費就我每次都係訂兩箱咁啦,都係$60到運費羅 :wink: 多d媽咪一齊訂就會share番d運費,平d

民房

cocoWong~
你下次幾時訂啊?我都想一齊訂 :lol:,不過我BB未飲過日本奶粉,吾知在澳門有無得買,等BB試一罐飲吓

民房

stephenietam 寫道:
如果有得係日本寄黎又好呀, 因為我第一次係日本自己拎左一箱番黎, 一落水就溶晒, 好正架, 但係係東西訂個d, 唔知點解成日都有奶粉溶唔晒o既... ?-( 唔知係咪"形"住呢... 硬係好似日本買個d好d咁....

係日本Suppermarket買定係藥房買啊 ;森永細仔吾知在日本買幾錢,我見東西買203/can

侯爵府

LuLutse

日本唔同架, 藥房係冇奶粉賣架, 一定要去toysrus或者akachan個d專門店先買到架...

仲有, 澳門係冇得賣架~~

大宅

LuLutse~
係呀,呢幾日訂架啦,你個b未飲過吾知啱吾啱架喎,你唸你最好買一兩can比bb試下先,係呢你唸住比bb食邊隻呀

民房

stephenietam
一箱有8罐,如果BB唔飲,咁好晒 :cry: 請問toysrus、akachan係地方名定係department store

民房

cocoWong~
我唸住比bb食明治,但在BK見到好多MAMI話飲森永,攪到我心大心細 ;總有就係我宜家吾知去邊度買一兩can比bb試下 有冇邊位MAMA可以出讓比我先;
係呢通常由order到寄出到澳門大概幾日?Thank you

大宅

LuLutse~
我唸你個b係食細仔(0-9個月),咁呢到應該無bb仲食緊明治細仔啦,大仔就有,或者咁啦,我訂果時我可以搭單幫你訂兩罐細仔明治 你係就天日好答覆我啦,因為我呢幾日都會訂架啦.
通常吾計星期六日兩三日都有貨架啦,咁當然要睇番佢有無現貨先啦 :idea:

民房

cocoWong
真係多謝你 請幫我訂兩罐細仔明治;你可以PM我
thank you very much :-P

侯爵府

LuLutse 寫道:
stephenietam
一箱有8罐,如果BB唔飲,咁好晒 :cry: 請問toysrus、akachan係地方名定係department store

toysrus同akachan係舖頭名黎架~~

大宅

可好咁客氣啦 橫掂訂開者 :lol: 我落左單就pm你呀 :idea:
LuLutse 寫道:
cocoWong
真係多謝你 請幫我訂兩罐細仔明治;你可以PM我
thank you very much :-P

大宅

2019勳章

hi, cocoWong:

你好, 我bb就快出世了, 我都有想買明治奶粉, 如果你訂開, 可否預埋我, 我的e-mail: [email protected]

十分感激.

首頁

尾頁

跳至