懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 內地婦邊境極速產子,全程歷時14分鐘

我都吾明政府攪乜!
大陸孕婦來港產子, 已不是今天的問題, 佢地有晒數據係手, 現在社會聲音亦話比大家知日後帶來的問題更嚴重, 都係度拖, 根本就係目前首要解決的社會問題.
以往賣地或壟斷法等政策, 總之影響商家佬就話吾會聽大眾聲音, 這次應該吾關有錢佬事, 淨係派嶽嶽去中央傾, 佢管醫療, 除了加收費佢仲可以點, 現在話先檢查才可來港, 似幫手日後追數多d, 人地係吾檢查闖關又如何, 管入境的保安科又吾做野, 想點????
曾先生吾好淨係諗連任吧! 顧下我地感受, 好嗎!

洋房

其實china govt 唔埋的話, hk govt 一定要正視依個問題, 必要時, "釋法"都要啦! 佢地黎生仔, 個d 小朋友就有hk居留權, 而且重係hk人, 真係唔公平, 佢地d daddy & mummy又唔使交稅, 小朋友就可享受hk 福利, 真係過份!!

所以一定要hk govt 做野先可解決依個問題....而唔係要research 半年先再決定!!!

大宅

佢地可能都生過幾胎架啦,如果唔系邊會十幾分鍾就生左出來呀..

大宅

呢個提議唔錯!!

Juana 寫道:
真係唔比個 "服" 字佢地都唔得
未入境都當香港生,咁不如响邊境開間醫院比佢地生到夠啦,至少唔使影响到香港人

大宅

咁都得,冇事啊

民房

都唔知點解未過 immigration 即係重係大陸啦!

Pat pat 生上腦!又要比多張出世紙班 PK!
最僧啲 :weapon: 大陸燦 嚟 香港 搶哂我哋 D 福利!:angryfire:

首頁

尾頁

跳至