意見反饋
義工

在職全職 今日: 31|主題: 46563

[在職媽媽] 仔仔最終會痴媽媽嗎?

禁止訪問

國民生產總值:4114

仔仔最終會痴媽媽嗎?

別墅

國民生產總值:882

Re: 仔仔最終會痴媽媽嗎?

仔仔最終會痴媽媽 ga, because I'm also the same case and my son is now 5 yrs. old and he love me very much! Better to bring him home every night. It will be much better!

大宅

國民生產總值:2386

我之前就係成日俾我屋企人湊,因為我做野太忙又返學,所以一星期兩晚返屋企,係呢兩日我會陪佢玩,陪佢訓,最寶貴既時間過左,到佢九個月時,我唔做野全職湊佢原因係佢唔跟我,已經跟左我老豆,到而家見到我老豆,就要佢抱個d,係呢後全職期間,女女已經跟返我,就算我出左去,工人同佢一齊都好,返黎都跟我,因為我晚晚陪佢訓,所以一定要晚晚返屋企,同陪佢訓,因為係過程中,你俾佢一份安全感,佢會記得架。

以上都係我既個人體會

禁止訪問

大宅

國民生產總值:2714

梗係唔好比其他人帶走個仔啦! 除非您真係好信得過佢!

我個仔依家就嚟2歳, 我都只係試過兩次冇帶佢返屋企! 其實您個bb呢個時期係比較依賴照顧者, 所以佢會唔"chi"您. 但係只要您陪佢o既時候, 同佢玩多d (重質素). 我個仔半歳時, 日日接返屋企, 都會唔想跟我. 但慢慢大個咗就好咗好多,依家我放工一去接佢, 佢走都走唔切

多d同佢傾計, 一齊玩玩具 (大家要平起平坐, 唔好要佢抬高頭望您), 同佢去公園玩. 同多d佢一齊o訓. 都會好有幫助ga.

禁止訪問

大宅

annie929:

我都明白妳難處,但如果許可既話,試下同佢戎夜奶。
至於返大陸,唔好ar,治安唔好ar,早前先有個3個月大男嬰俾人搶左去,唔好ar!

大宅

國民生產總值:1539

我之前都好似妳一樣,囝囝都跟工人,daddy,"女麻女麻"和爺爺,見到我都唔理我.又唔俾我抱,好似唔係自己個仔咁,都有年幾時間,我囝囝依家2歲,好多時去到邊都拖埋我 ,放心la,我都好明白妳的心情,如果工作得開心,記得努力賺$$$,不要胡思亂想,休息和放工時儘量多d同BB傾計和玩,BB一定知道妳係mami,好快會痴番妳

禁止訪問

大宅

如果99爭住,我會唔客氣講「我已經好少同bb一齊,所以我想餵佢飲奶,因為夜晚妳會陪佢sleep ma。」

另外,好似我個女咁,好早教佢自己揸奶樽,而家都係床用枕頭墊高,俾佢自己飲,咁大家都冇得爭啦!係咪!(因為我去親99到,佢都想餵我個女,我會講佢大個自己飲)

禁止訪問

大宅

國民生產總值:3109

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

annie929
同吾同BB一劑訓吾係太緊要,最重要係每日都要見BB&同BB玩多D,所以千其唔好比其他人帶走個仔啦。
我同你地都差吾多,又係BB日間比99揍,夜晚接BB返屋企有我啊媽幫我手揍&朝早喂BB食早餐。
所以BB好多人都跟,但係佢都自然會痴我。因為我每日放工都同BB玩,而且我BB好夜睡,有時玩到成11點幾都吾肯睡,所以有好多時間可以同佢玩。而家BB好痴我,晚晚都要我講故事比佢聽,如果我走入廚房,佢就會跟住入廚房推我出去同佢玩。
我比餅餅BB食,佢會喂番我食,其他人問佢攞佢都吾肯比。

禁止訪問

大宅

原來係咁,唔好意思我誤會左添

至於用手揸奶樽,我個女四個幾、五個月識,因為佢鍾意食MA!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.