跳至

首頁

尾頁

子爵府

你吔飲桑寄生旦茶未?

你吔開始飲桑寄生旦茶未?我奶奶煲左杜仲桑寄生茶比我飲,其實一week要飲幾多次?

大宅

Re: 你吔飲桑寄生旦茶未?

0下?? 桑寄生旦茶一有0左就飲得果咯喎......
你係咪指白蓮蘇呀?? 通常8個月打後可以開始飲....

男爵府

桑寄生旦茶係保胎o咼 飲白連so先係生得快D

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

有個bk mami send左有關白蓮so既info俾我, 其實6個月就可以飲架啦, 因為要去胎毒, 到左臨生前飲去不到胎毒, 不過可以幫助子宮脛易d開, 等生果時容易d喎!

男爵府

好媽媽勳章

amysiu328,
桑寄生旦茶幾時飲都ok架. 已經飲緊白蓮鬚嘞.
anita_yps,
中醫叫我有8個幾月先飲白蓮鬚噃.

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

一dd人唔同...我身邊有d人就叫我8個月先好飲白蓮so;
有d又話6個月都ok, 我媽媽都問過中醫, 佢話其實白蓮so係不寒不噪, 咩野底子的人都可以飲, 具有清熱去胎毒之用, 所以就算6個月飲都ok, 如果太遲飲反而冇咩清貽毒效用。

男爵府

好媽媽勳章

咁就真喺唔知要聽邊個中醫講嘅!

大宅

我都聽過話 6個月之後可以飲白蓮鬚, 不過我就唔敢喇, 因為白蓮鬚除0左有助清胎毒, 仲係助產0架, 太早飲, 亞 b 有咩事咁點算 .....我寧願遲少少, 去到 8個月先飲, 況且6個月時去胎毒飲第2 d 都得, 唔一定要飲白蓮鬚...

首頁

尾頁

跳至