產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日去威記產檢!!

尋日先去完威記產檢..真係激死我啦..

3個月既時候我照左一次照超聲波..呢家都5個月啦..

本身尋日去到以為可以去照超聲波啦..可以睇下個bb啦

點知一入到去..醫生就好是但問左我幾條問題

就話你唔需要再番黎覆診呀啦...

我會轉介你去其他健康院..生既時候先番黎生啦

跟著我話唔係有得照超聲波既咩..佢就同我講呢家冇o西位呀啦..又話如果個bb有事既先至會幫我照..冇事既叫我自己出私家照喎...

真係激到我想死呀...講真..如果我bb真係有d咩事起上黎呀..你先至幫我check..會唔會太過份呀...

別墅

Re: 尋日去威記產檢!!

但係個個都係咁架wo...
我由有左到生都冇響醫院照過超聲波..
其實想深一層
香港有咁多大肚媽咪~每個都扭住要照超聲波真係幾百部機都唔夠照~到時又有媽咪出文章話"照超聲波排隊排幾年!!"
如果唔放心bb咪可以去私家照lo~又快又唔駛排~
我叫馮小妍 聖瑪莉諾同學記得我嗎?
我們都36歲了!

大宅

你第幾個BB?佢無同你照結構性超聲波咩?我都係威記覆診,3個月時無照過,反而5個月同我照結構性超聲波!

男爵府

我個時都係照過2次
一次係oscar
另一次係照結構
之後就話無問題返健康院睇
有問題先會轉介返去e院

日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

伯爵府

2019新春慶豚圓

絕望囡b

其實你唔洗咁激氣啵~我都係三十幾週去產檢~咁o岩個professor問我有冇嚮醫院照過u/s...我話冇~淨係嚮c+照過咋~咁佢就安排比我照一次~果時都36週喇~去到照...其實d機器真係冇c+咁好~基本上c+仲清楚d~同埋我果日都等左兩粒鐘先有得照~所以我suggest你去c+照咪仲好~但係so far威記d醫生同姑娘都好好人架喎~

禁止訪問

大宅

多謝各位媽媽既意見呀...可能呢個係我第一個bb...所以我緊張得濟掛...我都決定左o係私家照囉...
thank you !!!!

首頁

尾頁

跳至