自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

請教~見工

因為我停左成四個月無做野,想話揾番野做…咁如果去見工,用咩理由去解釋好呢?我唔想話因為健康問題想休息下,如果坦白答,人地一定唔肯請啦我諗…
咁點答好呢?幫幫我啦!
thks!
水水 8-)

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 請教~見工

坦白答...又未必唔會請既...不過我唔會話健康問題囉!我多數會講,一直有搵緊工,但係未搵到合適既...或者,因為因為搵緊D Course讀....

祝你好運!

男爵府

又或者可以話想休息吓,近排先至開始搵工。

珍珠宮

畀面勳章

唔...我都會答一路有搵工, 或者答4個月間唔中都有做吓part-time囉!!

複式洋房

我覺得四個月無做野,無 mug 問題喎,唔算好耐;如果你面試時表現得好 (尤其是態度、工作熱誠),個 interviewer 都會請你。

別墅

咦~ 原來我計計下,唔止四個月,係五個月呀…慘~
多謝你地意見,我諗…停得越耐越難揾,真係要的起心肝先得!
水水 8-)

洋房

~.~""我成年無做野啦~因剛遲職就發現有bb啦~

下個月生~我想新年後搵野做~最多未講有做part-time~同想安心養胎~唔因想因大肚影響在一間新公司自己印象~

首頁

尾頁

跳至