產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

06年10月媽媽分享會 "Part 14"

hi all,

咁快又Part 14啦﹗証明生左baby嘅10月mama依然好活躍呀﹗

大宅

Re: 06年10月媽媽分享會 "Part 14"

No 2 !!

大宅

dabe,

Thank you for your message about skin doctor.

男爵府

各位姨姨,

mummy終於喺返工前為我整好個blog啦,之前有幾位姨姨話想睇我d相,而家歡迎大家click入嚟參觀>>Baby Parco Blog

Baby Parco:-P

大宅

開到Part 14啦, hohoho....! 10月mami好勁呀!

jollyshandy
唔好客氣啦, 舉手之勞, 我都係我接生醫生介紹比我架!!

BabyHilary
我睇左Parco個Blog啦, 佢有好多靚相呀! 同埋見到Parco仔笑得好sweet & 有對好精靈既眼睛。

男爵府

dabe,

點解我加左parco個blog去簽名位置,但show唔到出嚟?

大宅

報到先.

大宅

呢兩日真係好比個工人槁到我好down! ?-(
Post 都無心機睇!感謝神(因為我不停祈禱求我應該換工人、搵托嬰所、定辭工!),今日神終於比左答案我!今日有個BK mami 開解教路點manage 工人,依家我開心好多! 原來我好時太執著,對工人應該時收時放!

話說前日工人冷到呀女雙腳變紫,尋日又話有財政問題,今朝我叫醒佢喂呀女佢又唔高興,話呀女都無喊要食(呀女訓到成七點仲未醒,成晚九個鐘無食奶,你話擔唔擔心!)。
你話我係未比佢玩謝!
好左今日有個BK mami 開解教路,有時要賞有時要罰,開心面對!咁我咪無黑佢面算囉!:tongue:

點道今晚佢主動同我吹水,有講有笑!化解恩仇!

大宅

BabyHilary,
你係咪將個blog 條link放o係個ticker後面呀.
你反過來放應該得架.

BabyHilary 寫道:
dabe,

點解我加左parco個blog去簽名位置,但show唔到出嚟?

大宅

BabyHilary,

我幫BB隔日用米水開一餐明治比佢食,D便便無左好水的情況了. 而且重由一日3至4次變為1至2次. For your reference.

大宅

BabyHilary
如果你已經加左入簽名度, 咁你要logout左先, 再login入黎先會有架!

大宅

BabyHilary
我呀女食5oz X 5 餐炸,仲介左夜奶!c 啦!真係少過你地好多!

男爵府

dabe & Samuel媽,

得左啦,thanks﹗ :mrgreen:

大宅

BabyHilary,dabe
你地bb d BLOG 好得意呀!等我都整返個比呀女先!

大宅

cookiengau
好呀, 你快d幫囡囡整喇, 等我地呢班姨姨有得睇吓小公主d靚相先得架!

大宅

BabyHilary,
aiya, 我剛剛o係你個blog 度留言, 唔記得話我係邊個tim. "odie" 就係我喇.

子爵府

畀面勳章

報到先..
BabyHilary 你囝囝好得意呀.

公爵府

畀面勳章

嘩...快成咁, 又開新一part....

我有少少傷風呀, 勁流鼻水, 希望快d自己好返啦

另外, 我有period啦, touchwood唔算好多, 又真係冇以前咁唔舒服喎, 係腰骨有少少痛
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

子爵府

好媽媽勳章

win
我由6號開始病,係今日先好返d ja..
食左感冒藥真係超眼訓...
我可以訓到聽唔到曦豬喊...
你話幾勁..
我仲未黎呀...要幾耐冇黎先要睇醫生架..
我有d擔心...
我去左健康院做產後檢查喇,
醫生話我子宮返返去之前個位..
下面個傷口又埋左..
但係仲未黎......
有d驚tim............

公爵府

畀面勳章

rain, 病個時訓到係好架, 唔訓冇咁快好返

dabe, 之前幫文文攞隔夜茶抹左幾次, 好返晒, 尋日又紅過囉

waichun, 我冇飲奶啦, 不過蛋好難戒, 佢係我主要食糧
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

首頁

尾頁

跳至