母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

面豉湯會唔會收奶架?

唉....前兩日同老公去元祿食野....見佢飲面豉湯自己又飲埋一份,
之後聴講好似話面豉湯係收奶架.....點算呀!~~~
我己經成日都驚自己唔夠奶餵架啦~~~~~~~
好嬲自己呀~~~~~~~~~~
:-( :-( :-(
愛是恆久忍耐......

大宅

畀面勳章

Re: 面豉湯會唔會收奶架?

放心吧! 我都有飲麵豉湯,並沒有收奶喎,而且都沒聽聞過麵豉湯會收奶!

大宅

Hi 新紮媽咪,

好像是豆豉才收奶,而我奶奶亦有用面豉整野比我食,所以你不用擔心會收奶.

男爵府

唔係豆豉,係淡豆豉中藥黎唔同嫁......

大宅

唔洗唔開心la, 我都好鍾意飲架, 但係有d奶媽話飲咗會回奶, 所以我都無飲, 我係新手奶媽, 人哋嘅意見我就聽, 原來我都比人老點咗!
下次同你去食日本嘢飲返夠本!

洋房

唔係豆豉?咁豆豉蒸排骨係唔係食得呀
潮流媽咪 寫道:
29個惠康印花=$15 網褲4條=$40;高潔絲產婦衞生巾(全新未開過)10條,送1片佩儷試用裝=$15 Pampers甜睡BB年曆=FREE;Friso美素樂no.2 $8 coupon 4張=$10 以上物品可用 pampers M/L片或思詩樂乾/濕棉或其他bb用品同我交換,馬鞍山交換.

大宅

大家真係好可愛,同我以前一樣,傻傻的,呵呵呵
亞前輩答左啦,淡豆豉呀,要去藥材店買的

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

恭喜飲左面豉湯.
我個台灣朋友話, 佢地係呢樣野上奶架 (=日本 miso 湯, 味噌湯)

男爵府

20060926 寫道:
唔係豆豉?咁豆豉蒸排骨係唔係食得呀
[quote]
潮流媽咪 寫道:
[/quote]
唔好傻啦,我個時都成日用豆豉蒸排骨不知幾好味,你話呢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊