母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無BB好似我個仔咁?

由差不多滿月到依家3個半月, 我個細仔都好扭計, 而且相信係扭眼訓. 因為佢通常係清醒左個零鐘後就開始扭, 夜晚果劑仲會扭幾個鐘, 唔準人坐定定抱佢, 要企起身行來行去, 或者搖搖下, 先會靜落黎, 然後慢慢訓著. 半夜佢又唔扭wor.
因為咁除左佢訓果陣, 我所有時間都比晒佢, 理唔到個大仔, 仲要我阿媽日日黎幫我.
以為佢頂多扭100日, 依家過晒啦, 細時食住奶都容易d 訓, 呢排仲食少左奶,喊得仲惡d添.
lum 過會唔會係肚痛, 但係如果揹住佢行街, 佢行行下就訓著, 完全唔會扭, 係我坐低就會扭啦, 肚痛無理由會靜止先痛掛? ?-(
好沮喪呀, 有咩解救方法?

子爵府

Re: 有無BB好似我個仔咁?

我仔仔以前都係咁o架,夜晚一定要抱住行來行去至瞓到,有時仲要一放低就喊,但係日抖唔想佢瞓時,佢又點整都唔醒,初初就話BB頭一個月係咁,就稔住捱下啦,點知滿左月都係咁,又話可能未夠100日,又捱下啦,點知過左100日都係咁,之後捱下捱下,到佢識爬識週圍攪o野,就冇咁扭計,識得眼瞓就搵奶食,食食下就瞓囉,不過到依家夜晚醒醒地,都係要食住奶至肯再瞓,總之呢隻仔都係煩過人.......

男爵府

to: babysing

我個 b 同你一樣樣丫( 一樣大..)....我唸左好多方法都係唔得...但我岩岩買左條 babysling...又幾好啵.......可以對付到佢成日要抱呢樣野..( 隻手無咁累 )... :-(

別墅

我就係用條babysling 揹住佢行街架啦! 佢唔肯坐bb 車, d sales 見到我咁款以為我係d 無知o既湊仔婆, 所以我想買條型d o既hotsling.

大宅

雀巢個網頁提, bb如果係絞肚痛, 真係鍾意人地抱住行嫁. 因為你抱住佢, 佢個肚仔同你身體有適量磨擦, 產生按摩作用, 佢會覺得舒服d嫁.
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

我個B個時都係咁,...不過過一段時間就冇野!!
BB要時間識應係mama肚外既生活。如果抱黎行下,會好D, 咁咪抱,對BB黎講都有安全咁
試下放鬆D....咁會好D!

至於babysling or hotsling, 咁你就要知道邊隻好用!
唔好話想"潮"D而買。揹BB最緊要自己條腰骨!

Babysling & hotsling 我都有.
babysling 我99都用,佢話唔駛隻手抱到咁"支カ"。
hotsling only 我用,因為要分size,冇條尾拖住,不過bf 就要另外+衫"姐"住

別墅

我個b(四個幾月)都係o廿,我而家都好沮喪

別墅

冬眠厭奶期: 終於捉到路,原來細佬唔鐘意抱住訓,要上床先暗到佢訓,醒左半個鐘又扭訓,仲要訓左先肯食奶, 好煩

大宅

babysing

reply your pm la!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊