烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

你們會在家和老公囡囡一起做聖誕大餐嗎?

我上年和老公囡囡整左好多野食,把餐枱佈置得好靚,播住聖誕歌食晚餐,好正!今年我都會係咁做,一家人動手,我佈置,老公整野食,今年想整d特別d既野食,大家有咩野提議呢?

諗起囡囡走黎走去,好開心的一天呀!

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: 你們會在家和老公囡囡一起做聖誕大餐嗎?

好 sweet ar~

伯爵府

我上年都係和囡囡、老公、仲有婆婆、姨姨、姨生女一起過聖誕節, 今年都係一樣會整架, 而且已經諗好煮乜啦!!!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

老公上年做左蟹子沙律,炸蝦天富羅,上湯大蝦e麵,仲有叫外賣燒雞同pizza, 還有其他小吃,又做左有汽果汁比亞女用酒杯飲,又set腳架影相,真係好sweet架.

你地識唔識整羊扒呢?好想試下 ?-(

珍珠宮

醒目開學勳章

請問炸蝦天婦羅個炸漿點整呀

大宅

我lunch time call 老公問左佢話你知!
carollam310 寫道:
請問炸蝦天婦羅個炸漿點整呀

大宅

在日式百貨公司買天富羅粉,跟指示開粉,用凍水開粉先會"趣",!有時間做個天富羅汁吧,用蝦頭出水加蘿白蓉做汁;真係唔好意思,無乜秘決,相信你都做到!

首頁

尾頁

跳至