自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

李少光:可拒絕孕婦入境

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 李少光:可拒絕孕婦入境

子爵府

既然咁簡單,又唔早D講.

男爵府

\咁我想問如果內地孕婦以來港旅遊為目的,
咁係咪一樣可以入境

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

同意
BabyChristy 寫道:
希望"李先生"唔好得把口都好啦

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

講就天下無敵...做就

珍珠宮

早就應該啦 :tongue: :tongue:
D 大肚婆可能會坐大飛黎
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

希望唔係得把口

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

一早就要啦
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

內地唔拒絕出境,香港拒絕入境都無用架•
到時佢地日日都黎一次,係羅湖橋生都得喎,最終都會係香港居民,更加慳埋個幾萬蚊添•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

miriam 寫道:
內地唔拒絕出境,香港拒絕入境都無用架•
到時佢地日日都黎一次,係羅湖橋生都得喎,最終都會係香港居民,更加慳埋個幾萬蚊添•

咪係囉...中央唔做野..hk做乜都冇用啦

如果大陸孕婦出左中國境...又未入hk境...唔當係hk bb都冇所為...做慘係未入境都算喎...以後個個係羅湖橋生咪得囉...駛乜花錢黎hk?

子爵府

jennyliu 寫道:
\咁我想問如果內地孕婦以來港旅遊為目的,
咁係咪一樣可以入境

我記得有朋友大肚去美國, 以旅遊或探親為目的, 也驚被美國入境處拒絕。 如果入境處要遏止孕婦入境, 佢點都有哩個權, 唔駛講到明「你大肚, 唔准入境」咁白架!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

男爵府

感覺佢只係張個波踢左比入境處, 到時入境處又唔知會用咩藉口黎縱容班大陸孕婦......

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

係咪真係有效都成問題. 可能到時個個坐大飛o黎或者o係羅湖生, 你吹得佢脹o羊? 講o黎講去都治唔到本.

子爵府

係因為 HKSARS 冇人出聲 complain, 佢就唔去做野,而家個個都出聲,佢咪做下囉!

公爵府

好媽媽勳章

睇下點

複式洋房

希望佢唔係安慰吓香港人,真係做D嘢!

但最怕D大陸人一早落嚟做黑市孕婦

首頁

尾頁

跳至