跳至

首頁

尾頁

洋房

返工坐係影印機附近-有d驚

請問有無返工一族好似我咁坐在影印機附近, 其實會唔會有幅射, 有d驚, 大家可否分享吓, 謝謝. :-|

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 返工坐係影印機附近-有d驚

我就正正坐係部影印機前面, 我估冇影響掛, 唔通要求調位咩, 都冇計

子爵府

有研究報告指出電腦&影印機、手機所釋放的幅射是非常微量,是不會影響胎兒的,放心

大宅

我直情坐要企係部影印機前日影夜影呀, 仲成日聞到d"影印味"添, 我都好驚!

不過, 之前看報紙, 話人人都知電視, 微波鑪等的大電器有好多幅射發出, 所以懂得避忌下, 但千其唔好忽略電風筒, 幅射都好強, 尤其風筒會近距離接觸, 少用為妙呀~

民房

If you really afraid the radiation from computer or copier, you can buy a "resist electronmagnetic wave clothing". I bought one in Eugene because I needed to use computer more than 6 hrs per day.

大宅

Boboko 寫道:
If you really afraid the radiation from computer or copier, you can buy a "resist electronmagnetic wave clothing". I bought one in Eugene because I needed to use computer more than 6 hrs per day.

我都買咗, 日日上網都wear 住!

首頁

尾頁

跳至