嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

民房

好慘的BB高琳琳

我覺得高琳琳嘅父母好自私,要個女出黎呢個世界受苦.
個bb好可憐啊,佢個幾日一啖奶幻都未飲過,仲要受咁多痛楚.
唉........ :-( :-( :-( :-( :-(

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Re: 好慘的BB高琳琳

我覺得愛錫自己仔女,唔係話唔介意佢有病or自己有能力照顧病童就於可以唔理佢怠受就生佢出黎,明知佢有嚴重病患都要生佢出黎受苦,我真係唔覺得喱d叫偉大囉sorry
bb出左世都有感覺,得唔到父母愛不特止,仲要接受咁多手術,又插到成身喉,仲好似公仔咁比人影相,點解仲可以有心機買公仔佈置,做網站,我個b出院幾日要返e院check身體,住一晚,我都好心痛
可能有媽媽唔認同我喱個諗法覺得有左就應該生佢出黎,但如果係我面同樣case,我同c6都唔會要bb出世受苦,我本身有地中海貧血,當時c6未check過血唔知佢有冇,但我地一早協議如果bb不幸患有嚴重地貧,我地一定揀唔要,唔係我地唔想負責任,而係我地唔想日日都要佢捱去鉄針,係唔忍心,要佢日日捱針,真係情願自己去捱,都希望佢,可以健康成長,無病無痛,我個人覺得喱d都係負責任行為
以上純個人意見
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

別墅

我同你一樣..我一d都唔認同佢父母既做法...俾著係我.一定唔會生佢出黍受苦.
仲要做咩網站同上哂報紙.佢點做唔通想話俾人知佢地好偉大嗎.講到咁好聽話想人珍惜生命.人係要珍惜生命但唔係咁做架嘛..
點解唔可以卑小琳琳安息呢.仲要大事宣楊.實在太過份啦
但我真係好希望如果真係有佢地所講既神.咁就保佑小琳琳可以係天國安息 :-(

大宅

每次睇到高bb o既樣, 我個心就好難過, 見到佢, 我就忍唔住喊, 其實佢生高bb出黎, 我覺得無話o岩定錯, 因為當時個醫生話可以醫好高bb, 但係好可惜, 最後係唔成功, 我只係覺得最慘o既, 係個bb受左咁多苦, 九日就要離開呢個世界, 係最心痛呢樣野... :-(

大宅

見到個bb咁,好心痛 :-( :-( :-(

大宅

每次睇完呢個報導..我都好心痛..仲流下眼淚
真係要做父母先感受到個份情 ..

希望琳琳係上天開開心心

複式洋房

點解要用BB既痛苦黎成就自己既偉大? 做咁多手術, 插晒喉, 都唔知為乜. 我同意唔應該隨便放棄生命, 但要BB無辜承受苦難, 好唔公平.

禁止訪問

伯爵府

魅力王子

anyway,i never forget 琳琳~!! :-(

大宅

:-(

別墅

作為局外人, 好難講對錯, 但只要有一絲機會, 我估大部份人都不想放棄

誰人不想有一個完滿的家庭?

首頁

尾頁

跳至