跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有無人住南豐or華蘭花園?

好唔好住呢? 請問邊座較好住?
唔該先.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 有無人住南豐or華蘭花園?

幫手回應下,唔該.

大宅

南豐空氣比較好, 高層會開揚些. 而華蘭較方便, 但沒有太多好view 的單位. 如果管理方面, 華蘭做得幾好.
請問你想租或買. 如果係買, 要留意厠所和窗邊有無滲水.
你明啦!

民房

我現住在華蘭, 交通方便, 鄰近太古, 管理十分十分好. 但單位太細, 最大只有520呎, 沒有太多空間給小朋友, 所以要搬了!南豐有大些單位, 但樓齡太舊, 不太喜歡

禁止訪問

子爵府

HinMa

我覺得南豐較好, 至於邊一座就要問問人
妳係咪想搬過來呀

洋房

我朋友之前住華蘭花園, 大堂新裝修好,好靚, 管理好, 但係睡房很細.洗手間有滲水, 交通方便d.

南豐睇來比較舊, 而家夾份俾多一個月管理費供款來換水管, 唔知包唔包外墻, 仲有一年半供完. 南豐比較實用,空氣好 但係要爬山.

我都認為南豐好過華蘭花園.

大宅

我未有阿b時住華蘭花園,管理好,交通方便. 但d單位太細,所以有了阿b,去了kornhill.

男爵府

我係華蘭路的OFFICE 返工~ 華蘭路平時好多重型貨車駛出駛入而家對面有個地盤,D 泥頭車特別多,空氣唔好,感覺又危險~
兩度我都冇住過,但如有細路,我就會揀南豐多,雖然交通係冇咁方便,但附近有公園,樓跟樓之間又開揚D,實用率又高D~

補充:華蘭好近太古城,咁要帶細路到公園設施,其都叫近的,但就要過個好麻煩的Y字路口,平日返工時間係好鬼煩,小朋友同老人家要小心~)

首頁

尾頁

跳至