懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

現在5週多﹐由下午開始﹐發現內褲內有啡紅分泌,大家可唔可以幫到我?我好驚

如題

大宅

Re: 現在5週多﹐由下午開始﹐發現內褲內有啡紅分泌,大家可唔可以幫到我?我好驚

有可能作小產, 快d去睇醫生啦, 唔好等
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

複式洋房

Re: 現在5週多﹐由下午開始﹐發現內褲內有啡紅分泌,大家可唔可以幫到我?我好驚

我都試過咁既情況,要睇你流量是否多,顏色是否紅.
如果又多又帶紅,立即睇急症,不是講笑,可大可少.
如果輕微,明天睇私家檢查吧.
龜媽媽

大宅

仲唔快D去睇醫生?

複式洋房

不用太擔心,很多孕婦都會有這現象,我也試過,但當然要立即看醫生啦。

複式洋房

Go to the A&E at once lar...... don't wait tomorrow ar!!!!!!!!!
They would immediately admit you into the hospital...
Hurry lar.....

禁止訪問

複式洋房

今日去check,醫生話真係作小產,不過一日假都冇比我

民房

咁你呢兩日要好好休息,最好瞓床,如下個星期再係咁,要睇吓駛唔駛再去睇醫生,或者去睇第二個醫生.

別墅

我都試過,結果休息了一個月,而家bb 出來8.8磅。
你要好好休息,係屋企 唔好出街行咁多,最好瞓床,如下個星期再係咁,就睇醫生la ,我哥時就睇中醫,而家bb好白滑,冇粒粒。
:lol:

複式洋房

tungskiki 寫道:
今日去check,醫生話真係作小產,不過一日假都冇比我

It is rare that the doctor did not give sick leave for 作小產.....
Please consider changing the doctor or go to the Hospital A&E directly :-|

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

見啡又見紅, 好明顯作小產啦, 雖然話好多孕婦都出現, 不過又冇理由唔俾sick leave, 我以前作小產幾次, 次次都有俾一個week sick leave要臥床, 之後返去覆診, 檢查完冇再流先唔再俾sick leave, 如果再流唔舒服又俾多一week架。你去A&E OR 搵另一婦產科E生CHECK啦, 唔好搵D普遍E生啦。

複式洋房

我有咗5週時都有見紅, 我放咗一個月多假才可返工, 這個月來我很聽話醫生話, 所有的家務我都沒有做, 只可在床上休息。 話知間屋有幾亂我都唔理, 雖然這後日子很難過, 因為實在有辛苦, 但我都捱過。 現在我已經5個月多了, 都o.k.啦! 你現在最重要是即立看醫生, 問醫生意見, 一定要休息, 什麼都不要做, 要放鬆D!

別墅

我嗰時都係咁,去左伊利沙白醫院a&e, 個醫生比左2個星期假我 ... ?-(

首頁

尾頁

跳至