論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

天氣凍啦﹐小心工人開熱水爐

d工人真係唔同你慳架﹐原來早兩日已經日日夜夜開住熱水爐用熱水洗手﹐清潔。昨日我confirm咗係佢(因為我熄咗之後轉頭佢又開返﹐前後3次)﹐我即刻同佢講天氣未係咁凍唔可以用熱水﹐尤其是清潔﹐我地都係用凍水洗面洗手﹐熱水用得多skin唔好;更加唔好用熱水洗衫﹐尤其係羊毛嗰d﹐會縮水﹐到時唔啱著佢就無衫著。
你地都要留意下你地個工人呀。

大宅

Re: 天氣凍啦﹐小心工人開熱水爐

多謝提醒,等我都留意下個工人先!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係呀! 我之前嗰個工人,因為成日用熱水, 不單只我張煤氣單要比成二千蚊, 佢對手因成日用熱水, 結果雙手爆刷至細菌感染(手背係變黒嗰隻),要去睇醫生. 都幾核突下!

大宅

我個friend新黎既bunbun重叻,早兩星期已經開熱水用,佢地知道就無出聲只係熄左個總制,點知佢醒到自己開番,最後就同佢講只可以12度以下先准用!

男爵府

買左絨裡手套俾工人, 一對廚房, 一對廁所, 唔同色, 唔會撈亂, 工人又唔傷手.

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

天氣涷, 佢地一定會用熱水爐清洗, 昨晚我聽到工人用熱水清洗自己的衣服

伯爵府

我係叫佢用電磁爐煲水用來洗碗同清潔 :lol: 因為電平過煤氣 佢d又唔使咁凍洗野 :lol: :lol:

複式洋房

我個工人,一早就用左熱水洗面啦!!!
依家已經用熱水來洗碗!!!
我話佢知唔使甘誇張,對皮膚又唔好架,而且煤氣費好貴,期期都$1XXX,不過唔好奢望佢會幫你慳 .

珍珠宮

番左工都唔知有無開, 控制唔到.

侯爵府

我一早講左lu...唔知佢做唔做呢???

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我個都係, 睇怕巳經用咗成個月啦, 佢沖涼後順便洗佢自己的衫, 早幾日才發覺佢在浴室內傳出洗衫及熱水爐摙着聲, 立即在門外關掉它, 等她出來才跟她說以後沖完涼關掉熱水爐才淮洗衫
mymelody2003 寫道:
天氣涷, 佢地一定會用熱水爐清洗, 昨晚我聽到工人用熱水清洗自己的衣服

首頁

尾頁

跳至