嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知仔仔有無G6PD,因為佢唔係係HK出世無做到呢個TEST....所以當佢有G6PD咁,想問下川貝&蜜糖食唔食得架

!!!......因為佢好多痰睇左好多次西醫都唔得,想TRY下比川貝佢食...但係又唔知得唔得請指教

THX

大宅

Re: 唔知仔仔有無G6PD,因為佢唔係係HK出世無做到呢個TEST....所以當佢有G6PD咁,想問下川貝&

你想知道仔仔有冇g6pd好簡單,攞d臭丸比佢聞下就知。

大宅

Re: 唔知仔仔有無G6PD,因為佢唔係係HK出世無做到呢個TEST....所以當佢有G6PD咁,想問下川貝&

嘩, 如果佢真係有 G6PD, 聞左臭丸咪大獲 ?!

洋房

可以比

洋房

BBMaMe 寫道:

你係咪short架, 如果個bb真係g6pd, 有咩事你過吾過意得去呀???

珍珠宮

sitobb
不如你同仔仔 check 下有無 G6PD 問題先啦.....如果有問題而又食錯野/聞錯野係真係好大鑊架
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

大頭 寫道:
[quote]
BBMaMe 寫道:

你係咪short架, 如果個bb真係g6pd, 有咩事你過吾過意得去呀??? [/quote]
咪係囉,乜你咁大個人講野都咁不負責任架!

男爵府

你2公婆本身有冇 G6PD ka ??

複式洋房

hi all,

多謝你地咁多位既回覆呀!!!我其實係bb4個月左右果時,同埋bb己經去左間化驗所度諗住抽血驗下究竟有無架

洋房

正常黎講,
冇G6DP:醫生/姑娘係唔會講;
有G6DP:醫生/姑娘先會同父母講。

大家唔洗咁激住,網上平台言論自由,不過就一定要自己衡量對與錯/是與否。

又或者如果唔係0個位媽咪講錯野(佢又真係抵打0既) ,都唔知幾時先有人回應此文。大家開心返d啦!!

首頁

尾頁

跳至