美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

邊個想買AVENE、CRABTREE、JULIQUE等等入來睇

岩岩無聊搵到呢個WEB SITE,D野好平,仲有好多牌子WOR,得閒就睇下啦
CLICK HERE

子爵府

2019勳章

Re: 邊個想買AVENE、CRABTREE、JULIQUE等等入來睇

請問年過三十應用JULIQUE定系La Prairie呢?及用邊一條LINE呢?

民房

Re: 邊個想買AVENE、CRABTREE、JULIQUE等等入來睇

thanks for sharing

GM collins not bad ga

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

是真的貨嗎?都幾平!

我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thx

大宅

係呀...d野真係幾平,不過應該係水貨囉, 我自己就覺得冇所謂,反正係sasa、卓悅果d都係水貨啦,佢d野真係幾平
for example

avene水份mask,我係上水水貨舖買開$180,佢賣$150
decleor隻香薰保濕面膜,我係sasa買過$280,佢賣$252
cradtree隻玫瑰淡香水噴霧,我買開$280,佢賣$220

我個人覺得你地可以考慮下囉,而且mtr交收都好方便

大宅

chrischeung 寫道:
請問年過三十應用JULIQUE定系La Prairie呢?及用邊一條LINE呢?

chrischeung
你三十幾先
我自己就覺得30歲到唔使用到呢2個level囉,好多其他牌子都可以考慮下既

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

2019勳章

ophelialiu,
本人三十有一想請問應用邊條line,同牌子呢?因為我听人講話呢兩隻系三十几用的,我想防老先,因為由28開始老得好快....

大宅

LeeAnn'sMum 寫道:
ophelialiu.
decleor隻香薰保濕面膜好唔好用呀??
compare with avene邊隻保濕d???
thanks agian!!

LeeAnn'sMum

其實我覺得2隻都差唔多,都係防敏感同埋敏感中都可以用,而且個質地都非常似
所以我會揀返avene,一來價錢平d,2來avene連眼同咀都可以fu埋,方便d囉

大宅

chrischeung 寫道:
ophelialiu,
本人三十有一想請問應用邊條line,同牌子呢?因為我听人講話呢兩隻系三十几用的,我想防老先,因為由28開始老得好快....

chrischeung
我自己冇用過la pxxx,因為太貴啦,而且我覺得佢d product應該係比成熟皮膚用,至於julique我只係會用佢支rose water,我姑媽係用開julique既(佢5十幾歲),我叫佢介紹下比我,佢話唔岩我地用架wor
我都30歲,只要我地唔好用d少女牌子,例同langxxx、missa、biothxxx果d囉
其實冇話一定要用邊隻牌子邊條line既,最緊要睇下係想要d咩,好似我自己咁,我最緊要保濕同潤同防敏感,我唔會用死一個牌子or一條line,我雜溝既,由洗面都面膜都唔同牌子既,識我既媽咪就知我咩都岩,最緊要好用

禁止訪問

子爵府

2019勳章

ophelialiu,
咁你可吾可以講下你用邊几隻呢?由洗面開始講下啦..

子爵府

2019勳章

AVENE面霜同精華好吾好用呢?

大宅

chrischeung

好啦....咁你留心聽住啦,以下果d係我而家用緊既,通常每樣野我都有幾款交差用既

洗面
biothem / 彩豐行 / boiderm潔膚水

收縮水
lanlegie最新果隻海澡保濕液 / avene溫泉噴霧 / julique rose water

磨沙
nu skin幼滑磨沙

eye cream
nu skin eye cream

精華素
nito 收緊精華 / isa knox水份精華(我極度推介) / boots美白精華 / nu skin撫平表情文骨膠精華

日霜
isa knox水份日霜 / nu skin水份防曬日霜

晚霜
isa know水份保濕晚霜 / nu skin保濕晚支潤霜 / 冬天仲會用avene隻cold cream

mask
avene水份mask / nu skin水份mask / NEUTROGENA水份paper mask / NEUTROGENA美白paper mask / 美容院比我既rose 水份mask / the face shop 幾款paper mask / nu skin深層清潔mask / the face shop sleeping mask(不過我唔會fu過夜,通常fu佢個幾鐘)

eye mask
唔記得咩名,關之琳做化言人果隻

子爵府

2019勳章

ophelialiu,
你真系好勁呀,謝謝

首頁

尾頁

跳至