跳至

首頁

尾頁

大宅

食奶問題

我阿b呢家每隔2-3小時就會食奶一次
每次80-100ml左右, 請問佢呢家19日人仔
咁樣既食奶習慣是不是ok呢 ?
我又點樣可以拖長佢餐與餐之間既食奶時間呢
我本來想加多少少奶比佢, 但係佢又唔肯食

凌昃1:30同5:30,佢一定要食奶
但係中間既時間佢又唔肯訓, 搞到我都陪佢無得訓
因為早上我99抱慣左,搞到我凌昃都要抱住佢
一放佢係自己房佢就喊得好厲害
反而我99就自己大覺訓, 咩都唔理
而我個工人就更幫唔到忙, 佢見阿b喊
就只係會抱住佢自己乞眼訓,咩都唔識做,
為左令我老公有覺訓, 我已經搬左去bb房,
但係長此下去都唔係辦法, 我下個月要返工嘛
點樣可以令阿b,晚上肯自己訓呢 ?
我已經買左側睡枕,夾住bb,不過佢都照喊
大家有無試過咁樣呢 ?

該用戶已被刪除

Re: 食奶問題

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我情況同你差不多, 現在bb 1m 7days, 滿月前唔肯訓, 又要抱住食人奶先訓, 後來先知佢要的是奶咀, 而家有得訓喇.

bbtse 寫道:
我阿b呢家每隔2-3小時就會食奶一次
每次80-100ml左右, 請問佢呢家19日人仔
咁樣既食奶習慣是不是ok呢 ?
我又點樣可以拖長佢餐與餐之間既食奶時間呢
我本來想加多少少奶比佢, 但係佢又唔肯食

凌昃1:30同5:30,佢一定要食奶
但係中間既時間佢又唔肯訓, 搞到我都陪佢無得訓
因為早上我99抱慣左,搞到我凌昃都要抱住佢
一放佢係自己房佢就喊得好厲害
反而我99就自己大覺訓, 咩都唔理
而我個工人就更幫唔到忙, 佢見阿b喊
就只係會抱住佢自己乞眼訓,咩都唔識做,
為左令我老公有覺訓, 我已經搬左去bb房,
但係長此下去都唔係辦法, 我下個月要返工嘛
點樣可以令阿b,晚上肯自己訓呢 ?
我已經買左側睡枕,夾住bb,不過佢都照喊
大家有無試過咁樣呢 ?

複式洋房

bbtse
我個b 都係咁. 依家都成29日人仔la. 但係都係差不多2.5-3個鐘都要飲一次奶 每次3-4安度. 都食得好密. 都唔知啱唔啱. 唔比佢食佢又喊. haha

首頁

尾頁

跳至