意見反饋
義工
[2007年] 臍帶纏頸,點算呀。

大宅

國民生產總值:2812

臍帶纏頸,點算呀。

今日去睇e生,佢話bb臍帶纏頸(1圈),唔係太實,叫我留意bb每日郁嘅次數,如果幾個鐘唔夠10次就去e院,點算呀,好驚bb會有事 :-( :-( ,又初初有咗作小產,之後又胎盤低,而家胎盤高返,點知又話臍帶纏頸,我個bb真係想嚇到我有心臟病呀。 :-( :-(

別墅

國民生產總值:569

Re: 臍帶纏頸,點算呀。

唔好擔心啦, I heard some talks and the doctor said 臍帶 is very slippery, so it always happen that 臍帶纏頸, 只要唔係死結就唔會有太大影響.

take care your self and everything will be going fine.....

男爵府

國民生產總值:5451

不用太擔心...因為我前日去照u/s, 我都係問醫生bb臍帶有冇纏頸...因為我都驚纏頸會出現問題...
但醫生話唔怕...因為bb 而家o係肚入面唔駛呼吸...
只要作動時, 唔會纏得太緊, 或者打結就ok...
我bb 條臍帶而家o係膊頭位...
佢話過3星期去照過, 如果我太過擔心, 可以寫紙比我入院開刀拎bb 出黎先...

大宅

國民生產總值:1347

放心, 唔使驚, 只要你留意住BB有無郁來郁去, 就應該無事啦. 除非BB好耐無郁, 如果唔係, 我都聽過醫生講話無問題架, 可能遲D又唔會纏住頸架啦!

大宅

我就係驚住bb郁少咗我都唔知,到知道時巳經太遲。
pekkle1120 :
你話e生話如果真係有問題而你又擔心嘅話可以寫紙比你入院開刀,你係私家定政府生呀,我會係政府生咁可唔可以好似你咁講呢,如果有得俾我揀,我令原bb早啲出世,唔洗有咩事自己係度擔心。

洋房

國民生產總值:77

I have the same problem as you. But I am not worry so much and take it easy now. Just keep check up for every 2 weeks would be fine.

侯爵府

國民生產總值:23533

2011至尊種植勳章 畀面勳章

睇完都驚驚地
都係搵日去c+照吓先
政府唔會幫我再照啦應該

男爵府

國民生產總值:5451

kitty1207,
其實我都係o係政府醫院生o家...醫生話如果我真係太過擔心先寫紙比我入私家開刀咋...我都想bb早d出世...37週出世就最好喇...始終o係肚入面越耐, 好多野都控制唔到...
kitty1207 寫道:
我就係驚住bb郁少咗我都唔知,到知道時巳經太遲。
pekkle1120 :
你話e生話如果真係有問題而你又擔心嘅話可以寫紙比你入院開刀,你係私家定政府生呀,我會係政府生咁可唔可以好似你咁講呢,如果有得俾我揀,我令原bb早啲出世,唔洗有咩事自己係度擔心。

大宅

我都想bb足月就出世,唔洗等咁耐,佢係個肚越耐,我就有咁耐擔心。我卒之尋日去咗e院,等e生幫我check下,咁佢地幫我聽bb心跳,同叫我check下bb郁得多唔多,咁check完話bb心跳正常,又話臍帶纏頸有時可能會鬆返開,同埋係驚順產嘅時候纏住令bb透唔到氣,之後e生叫我係e院住一晚,咁我咪話bb心跳都正常住一晚都無嘢做,叫佢俾我出院囉,咁佢就約咗我29號返去照超聲波同見e生。但我係e院嗰時見到啲就生嘅mami,係痛到坐又唔係企又唔係,好辛苦,睇完之後都驚。 希望我個bb會鬆返開條臍帶,唔好越纏越實,唔好再要我擔心,仲有7個幾禮拜,希望bb平安,健康咁出世啦

大宅

國民生產總值:3129

唔駛咁擔心, 我上一胎時去照4D , 都見到囝囝條頸纏住臍帶, 當時我都好驚(大約六個半月左右), 之后醫生叫我一星期后返去再照, 好彩, 第二次再照已經唔見再有臍帶纏頸啦, 條臍帶會慢慢鬆開的, 唔好咁擔心啦, 放鬆心情迎接BB出世啦~
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

複式洋房

國民生產總值:210

講真,真係會好擔心。特別要注意bb有沒有郁呀! 如果佢太靜,就要去check下,求安心都好。

其實,我自己都會經常擔心bb,因為我個bb唔會郁得好勁,所以當佢有郁時,真係好開心。

大宅

係呀,我而家一日到黑都睇住bb郁得多唔多,佢郁得少我就好擔心,猛同佢講嘢,成個癲婆咁。 我都會盡量放鬆,因為e生都話唔係大問題,唯有數住bb每日有無郁10啦,做阿媽真係唔易呀。 :-(

大宅

國民生產總值:1308

KITTY,
我奶奶話如果唔係纏2圈, 其實都唔洗太擔心. 同埋你本身打算開刀定順產呢? 纏頸其實係驚順產時cool 住頸, 一般開刀的話都唔洗太驚.

大宅

我會係政府生呀,咁都無得比我揀啦 :-( 但如果我真係到生嘅時候都會同e生講有咁嘅問題,睇吓會唔會幫我開刀囉,但最好就bb自己識得鬆返開啦。

大宅

國民生產總值:1308

kitty1207 寫道:
我會係政府生呀,咁都無得比我揀啦 :-( 但如果我真係到生嘅時候都會同e生講有咁嘅問題,睇吓會唔會幫我開刀囉,但最好就bb自己識得鬆返開啦。

咁醫生都會check 左先既, 你入院時同醫生講明啦.
唔好太擔心啦, 冇事的.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.