跳至
[2007年] 餐卓搖搖椅

首頁

尾頁

別墅

餐卓搖搖椅

今日見到d搖搖椅/床, bb大d可當餐椅, 不過要成$2xxx,係咪需要買架? 妳哋會買嗎? 定係個b大d時至買張bb食飯椅(唔搖嗰d)呢?

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 餐卓搖搖椅

I bought one (2nd hand) around half price.
since my bedroom is not big enough for a bb bed.. therefore, at least bb can stay with us in the 1st few months (some people said, dont let bb sleep in the swing chair for too long.. I dont know) but anyway.. let see what will happen.

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都買左一張呀~~
不過唔駛甘貴呀~~
我買左$1090左右啦~~~
我係在Baby Super度買的~~
重有餐具送埋~~~
有無用就見人見智喇~~~

男爵府

I bought an Aprica one already, $2xxx at Seiyu's sales. A lots of my friends bought it and they all said it's very practical but most of them chose Combi.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

哥哥當年出世我就買了張Combi, 一直用到依家... 細佬出世, 我只會換過個套, 繼續俾佢用... 哥哥未返嬰園時, 一日有超過10個鐘

別墅

你哋已經買咗嗱, 好快手呀, 我只買了奶樽咋! 睇嚟我真係要加快腳步啦!
ankle,
你嗰張係咩牌子呀,可瞓到幾多歲呀, 同埋baby super係邊架?
elmolly,
我都幾鐘意aprica呀, 同埋aprica嘅car seat都好似幾好, 不過要成$4xxx, 破產啦....唔知幾時再有大減價呢?
小倩,
combi可瞓到幾大呀? bb會唔會唔鐘意瞓真正嗰張床呀? 因有人話bb瞓慣搖搖床就唔肯瞓普通床仔 , 得閒我去睇睇combi先

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

[quote]
小倩,
combi可

別墅

我係上次seiyu 大減價時買了 combi 搖椅, 大約2千幾
如果日頭我係廳整野, 就推阿b係我附近, 等我可以睇到佢, 安心d o麻
第時阿b 大d可以作 high chair 用, 我諗都唔會浪費掛

男爵府

李做咩,

我地研究左好耐, 覺得大件野(如搖搖椅, bb車)aprica d 設計好d, 價錢就同combi差唔多. aprica既餐卓搖搖椅新款的有兩種搖法(前後搖同千秋搖)同埋透氣設計, 但combi就只可以前後搖, 所以我地簡aprica.

如果aprica同combi都可以去將軍澳愛嬰坊睇, 起碼有八折. 我睇中aprica張搖椅正價$3990, 佢賣$2800咋.

男爵府

上個月西田大減價, 個friend都送左combi張highchair俾我, 重跟多一個椅套
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

侯爵府

路過~~

我都係買左 Combi highchair, 見可以用到3-4歲. o岩o岩出世又可以當床仔訓下覺. 唔洗成日訓係床, 可以放佢係當眼處, 99唔洗成日走入房check佢!!

複式洋房

請問將軍澳的愛嬰坊在那裏呀? :-P

別墅

elmolly,
妳買嗰張aprica係咩model呀, 係咪行貨呀?
妳會唔買佢哋嘅car seat呀?

elmolly 寫道:
李做咩,

我地研究左好耐, 覺得大件野(如搖搖椅, bb車)aprica d 設計好d, 價錢就同combi差唔多. aprica既餐卓搖搖椅新款的有兩種搖法(前後搖同千秋搖)同埋透氣設計, 但combi就只可以前後搖, 所以我地簡aprica.

如果aprica同combi都可以去將軍澳愛嬰坊睇, 起碼有八折. 我睇中aprica張搖椅正價$3990, 佢賣$2800咋.

男爵府

poodlemma 寫道:
請問將軍澳的愛嬰坊在那裏呀? :-P

起坑口南豐廣場, 五十嵐附近.

男爵府

李做咩,

係680 click

應該係行貨, 佢都係同代理攞貨, 大件野佢地無現貨架. 我夾晒價但end up起上個月西田大減價時買左, 因為西田賣$2900但送埋個浴盆同埋收credit card. car seat有人比, 唔洗買但bb車同揹帶都簡返aprica.

別墅

elmolly,
唔該晒, 我前日去護協都

男爵府

初生car seat其實你可以睇下多唔多車bb出街先決定. 我都未知人地比我個car seat啱唔啱初生用, 重未攞返黎

我身邊d朋友又無揹帶e個問題喎, 個個都係買定先. 如果bb出左世, 會好忙, 根本走唔開. 再者, 你會唔會帶個初生bb出街試揹帶? 純綷個人意見. 我有個朋友就係生完先發現人地比佢條揹帶唔啱用, 又唔得閒/方便帶住bb出街, 結果我攞左我條比佢試跟住讓埋比佢

首頁

尾頁

跳至