自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新年返中國大陸問題

我知奶奶好想帶BB返大陸去比佢D親戚睇, 但我自己唔想BB返中國, 我都表明我唔鐘意同埋唔比
佢地可唔可以自己幫BB申請回鄉証 ? 跟住返左大陸我都唔知 ? 因為我要返工, 我可能唔知
如果佢自己靜靜雞帶左BB返大陸, 點萛好 ? 同埋佢地可唔可以咁做 ? 我可以點 ?
如果真係返左 , 我可唔可以報警, 告他們拐帶? 我唔想咁做, 但我知佢地係唔理我反對, 自己去做, 因為平時都係咁

別墅

Re: 新年返中國大陸問題

不是嗎?你奶奶不會這樣做吧

複式洋房

佢咩都做得出 ? 我知佢問我, 係打探我既意思, 如果我比, 佢咪明正言順返, 如果唔係, 我知佢會自己帶唔比我知, 佢成日都係咁架, 所以我先問佢可唔可以帶BB出境 ? 同埋申請到回鄉吉 ? 如果佢無出世紙, 因為我收埋左.
SaunderHung 寫道:
不是嗎?你奶奶不會這樣做吧

大宅

你收埋呀B張回鄉咭咪得囉, 不用同佢嘈, 佢問你攞, 你咪"哦哦哦"應酬佢咪得囉

複式洋房

我無唸住返, 所以無申請.

佢地可唔可以自己幫bb申請 ?
係咪真係要申請因為為左要收埋佢 ?
因為如果我收埋左, 佢地一定會比說話我聽, 一定會話唔返申論呢做咩...之類[quote]
lisa0135 寫道:
你收埋呀B張回鄉咭咪得囉, 不用同佢嘈, 佢問你

大宅

你放心,要媽咪或daddy是但一個去幫bb申請,其他人唔得架,but,如果你老公幫你99嘅話....咁就無辦法....[quote]
ovoyan 寫道:
我無唸住返, 所以無申請.

佢地可唔可以自己幫bb申請 ?
係咪真係要申請因為為左要收埋佢 ?
因為如果我收埋左, 佢地一定會比說話我聽, 一定會話唔返申論呢做咩...之類[quote]
lisa0135 寫道:
你收埋呀B張回鄉咭咪得囉, 不用同佢嘈, 佢問你

首頁

尾頁

跳至