跳至

首頁

尾頁

複式洋房

煲薑醋?

請問各位打算幾時整薑醋?

我奶奶話要由她煲, 八珍醋訂比佢 & 現金around$500, then佢會否預比女家份量?

請問男家是否應該預女家份, 我見大伯仔仔出世時, 發覺奶奶完全沒有比過薑醋比男家親戚, 薑醋去佐邊仍然是個謎?????

大宅

Re: 煲薑醋?

點解你唔問清楚你99呢?
當你見到天上星星,可有想起哥哥...
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

子爵府

好媽媽勳章

還我想大家俾下意見,
你們在八珍訂的話, 要訂幾多?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都訂咗10斤薑先媽咪話唔洗一次買咁多先,慢慢再加我响相熟的菜檔訂薑代刨皮加多少少錢大約10元以下,
八珍我之前睇過d價錢
5斤庄甜醋$105(另加$10元回樽)
10斤庄甜醋$210(另加$20元回樽)
2人份量豬腳蛋薑醋$40,6人份量豬腳蛋薑醋$210,12人份量豬腳蛋薑醋$400,及4人份量(丫)煲禮籃裝$160
或者可以買佢地加左薑個d醋自己回家再煲加豬腳同蛋.
價錢5斤庄甜醋薑$210及10斤庄甜醋薑$400
滿左$200可以送貨
希望大家媽媽有用

複式洋房

thanks for your details . so helpful

大宅

xo_cat 寫道:
我都訂咗10斤薑先媽咪話唔洗一次買咁多先,慢慢再加我响相熟的菜檔訂薑代刨皮加多少少錢大約10元以下,
八珍我之前睇過d價錢
5斤庄甜醋$105(另加$10元回樽)
10斤庄甜醋$210(另加$20元回樽)
2人份量豬腳蛋薑醋$40,6人份量豬腳蛋薑醋$210,12人份量豬腳蛋薑醋$400,及4人份量(丫)煲禮籃裝$160
或者可以買佢地加左薑個d醋自己回家再煲加豬腳同蛋.
價錢5斤庄甜醋薑$210及10斤庄甜醋薑$400
滿左$200可以送貨
希望大家媽媽有用

我去中環間八珍問話就算買滿$200都要加$10送貨費... ?

別墅

I have ordered 八珍 also, they can deliver the 甜醋 3 times a week from Mongkok shop. And you can return the bottles for saving $$$.... hehehe

複式洋房

hi!我早一星期訂八珍醋20斤,上兩個星期送黎, 兩個十斤裝, total 收我$430.00, 十斤醋每瓶$210.00, 10 蚊送貨費, 不過我都要再買, 因為我煲廿幾斤薑, 要成40斤醋以上 :-( :-( , 點解d 醋咁貴 :-( :-( (佢哋星期六都送貨o架)

大宅

咁快要煲定架啦

複式洋房

想請教sammiman: 煲咁多薑醋, 你是用多少個煲? 同埋用那款煲? THANKS
因為我亞媽話買10斤薑加10斤甜醋煲, 我見到市面既傳統瓦煲, 最大只可放10斤~~~~

複式洋房

hi! Joba

我分開咗兩個煲, 一個放 十斤, 一個可以放十幾斤, 因為現在只係薑同醋兩個煲都滿哂, 不過我媽咪話唔怕,當bb 出世後可以裝起d 薑同醋比奶奶, 到時有個吉煲就可分開d 黎煲又可以加豬手腳及旦。

我問過八珍十斤薑要用廿斤醋, 你要留意!

複式洋房

hi! Joba

我分開咗兩個煲, 一個放 十斤, 一個可以放十幾斤, 因為現在只係薑同醋兩個煲都滿哂, 不過我媽咪話唔怕,當bb 出世後可以裝起d 薑同醋比奶奶, 到時有個吉煲就可分開d 黎煲又可以加豬手腳及旦。

複式洋房

hi! Joba

複式洋房

hi! Joba

複式洋房

hi! Joba

複式洋房

sorry! send 咗咁多次。

hi! Joba
唔記得同你講, 可以裝十幾斤薑個煲我媽咪係將軍澳廣場街市雜貨店買的

男爵府

畀面勳章

我想問係咪買2支甜醋加1支黑醋,就夠煲20斤

複式洋房

ritty
我媽咪做法只係用甜醋! 不過你可以問下八珍, 因為我訂醋時佢問我要唔要白醋, 而且我奶奶都話要落白醋, 未聽過落黑醋!

首頁

尾頁

跳至