少年成長

跳至

首頁

尾頁

洋房

浴室之暖燈

請問有冇人用過安裝於浴室之暖燈, 效果好嗎?

複式洋房

Re: 浴室之暖燈

係咪安裝在天花個種?大人照住膊頭好暖,小朋友矮就差D。
...irrevocably, unconditionally, irractionally in love with Edward...

別墅

我有裝呀, 勁好用, 唔洗怕小朋友太矮唔夠暖喎. 因為應該可以令成個浴室都好暖.

我屋企用緊係有4個暖燈圍住一個normal燈裝係沖涼位置的上方, 如果夏天就只係開normal嗰支燈, 其餘4個暖燈唔開咁唔洗用咁多電, 如果凍少少可以只係開2支暖燈, 到咗好似而家咁凍先會開晒4支暖燈. 講真開晒4支有時會熱到頂唔順. 所以一定夠暖.

我自問比較怕凍, 一年四季都沖熱水涼(仲要係勁熱嗰隻), 所以我覺得好好用, 而家有埋小朋友就覺得仲"正", 唔怕冷親囡囡.

複式洋房

請問幾$, 同埋如果裝在厠所中間位置可行嗎?(即不是浴缸天花頂.)

別墅

samllshop,
我都想裝,請問咩牌子?安全?幾多錢?哪裡買?是否浴室天花燈可以更換為此暖燈?多謝回覆。快.........

複式洋房

我都好想知.囝囝成日都唔肯上水,好煩.
請幫忙........
羲羲 :-P :-P :-P

別墅

我屋企支暖燈只係一般牌子, 唔係名牌黎架, 價錢唔係好記得不過唔over一千蚊, 係我個裝修師傅裝修時一次過幇我買同安裝的. 不過我喺一d大型的燈飾店見過. 呢種暖燈好安全而且好有用, 特別係怕凍的我or小朋友, 唔會咁易凍親.

但係安裝呢種暖燈係唔可以就咁用浴室天花燈更換, 因為呢種暖燈唔可以行normal的電綫, 如果唔係會令電綫容掉, 所以要重新行另一種電綫類似發熱綫的一種(不過專用名稱我唔係好識).

希望幇到大家.

男爵府

我都有裝, 不過只得兩個暖燈泡, 是不夠的, 有四個賣.

首頁

尾頁

跳至