烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

去邊度買花膠唔會比人"扼"?

我個囡囡有氣管敏感同埋鼻敏感, 我想買花膠用來煲湯或者燉, 你地知唔知邊度買唔會比人"扼"?
大家有無好介紹呀?

複式洋房

Re: 去邊度買花膠唔會比人"扼"?

有無人知呀?

伯爵府

好媽媽勳章

安全D咪去大行買囉, 再唔係去安記買囉, 一包包PACK好晒, 咁自己又預到價錢
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

CANDY_SAMSON,
想問吓你呢...有冇試過"安記"D花膠呀??
你覺得好唔好呀??
Thanks!!!
CANDY_SAMSON 寫道:
安全D咪去大行買囉, 再唔係去安記買囉, 一包包PACK好晒, 咁自己又預到價錢

複式洋房

Hi,

In Hong Kong to buy the "花膠"
You can go to "盞記"
In Macau to buy the "花膠"
You can go to '黑沙灣"-"棠記"
8-) :-?
該用戶已被刪除

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

"盞記"比人踢爆賣燕窩出術, 唔知其他貨品有冇問題呢

bbirisli 寫道:
Hi,

In Hong Kong to buy the "花膠"
You can go to "盞記"
In Macau to buy the "花膠"
You can go to '黑沙灣"-"棠記"

別墅

南北行
http://wwwhttp://www.yufoto.com/224740-2/BB.gif.yufoto.com/224740-2/BB.gif

子爵府

沙田文華花膠專門店,我mami係度買

複式洋房

花膠size大細除咗口感唔同、價錢唔同之外,功效是否相同?

複式洋房

人哋話文x個一啲花膠, 貨同價錢唔成正比.

伯爵府

好媽媽勳章

janice_fong 寫道:
你覺得好唔好呀??
Thanks!!!
[quote]
[/quote]
花膠OK架, 仲有已發的魚翅都唔錯, 幾粗針; 但就唔好買江瑤柱, 因為係出面其它舖買抵D, 如果你去油麻地個間安記, 係佢附近另一間海味舖的江瑤柱就約平一舊水, 但SIZE差唔多.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

thank you !!

[quote]
janice_fong 寫道:
你覺得好唔好呀??
Thanks!!!
[quote]
[/quote]
花膠OK架, 仲有已發的魚翅都唔錯, 幾粗針; 但就唔好買江瑤柱, 因為係出面其它舖買抵D, 如果你去油麻地個間安記, 係佢附近另一間海味舖的江瑤柱就約平一舊水, 但SIZE差唔多. [/quote]

男爵府

油麻地德興.

複式洋房

bbrma,

油麻地德興, 係邊度呀? 可唔可以比個詳細地址我呀?
thanks!

男爵府

油麻地吳松街1號, 近甘肅街個邊, 無分店. 99幫襯左十幾年, 話佢地一分價錢一分貨.

複式洋房

THANKS!

首頁

尾頁

跳至