自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

印 傭 尿 溝 水 侍 奉 女 主 人

被 喝 罵 施 陰 招 報 復   換 來 兩 周 牢 獄

一 名 印 傭 不 滿 女 僱 主 吩 咐 她 工 作 時 , 經 常 呼 喝 大 罵 , 認 為 對 方 態 度 不 好 及 待 薄 她 , 竟 使 出 陰 招 , 暗 中 將 尿 液 混 入 暖 開 水 讓 女 僱 主 飲 用 , 正 在 家 中 放 產 假 的 女 僱 主 , 連 續 兩 日 飲 下 有 怪 味 的 暖 開 水 , 於 是 向 印 傭 興 師 問 罪 , 終 揭 發 事 件 報 警 。 該 名 印 傭 昨 在 粉 嶺 裁 判 法 院 承 認 兩 項 「 意 圖 使 他 人 惱 怒 而 使 用 有 害 物 品 」 罪 名 , 裁 判 官 指 被 告 罪 行 嚴 重 , 判 即 時 入 獄 兩 星 期

伯爵府

Re: 印 傭 尿 溝 水 侍 奉 女 主 人

大宅

陰毒

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

畀面勳章

上次個單用m巾, 今次就係尿, 都好恐怖啫...

別墅

D尿唔知係乜味?若有人知可以公開下,等我留意下。因為我買過力水比仔仔飲,而家我個印傭成日話比D力水我仔仔飲,我都驚架。
:verycold: :verycold: :verycold:

洋房

點解d工人咁變態咁黑心架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

你地會唔會張份報紙比個工人看?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

都唔止發生第一次.......

洋房

其實如果個女主人對個工人好點,唔知會唔會有呢件事發生~
★·° ★.☆° .★·∴°★.☆° .★·° ° ∴°★∴°★.☆° .★·°

珍珠宮

茜 寫道:

agreed......
其實就算唔係尿....口水都食唔少啦
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

真變態

別墅

上次個單用m巾, 今次就係尿, 都好恐怖啫

大宅

工人真係........

男爵府

撞妳個鬼囉

公爵府

唔會啦...咁咪即係提佢可以咁做

carolmama2005 寫道:
你地會唔會張份報紙比個工人看?

王國長老

王國長老

茜 寫道:

我都有同感,點解成日要呼喝鬧人呢! 如果係個工人有問題,可以佢講,再唔改,就解僱佢,鬧/呼喝人係唔文明做法,反映個人修養.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

好核突

珍珠宮

edea 寫道:
[quote]
茜 寫道:

我都有同感,點解成日要呼喝鬧人呢! 如果係個工人有問題,可以佢講,再唔改,就解僱佢,鬧/呼喝人係唔文明做法,反映個人修養.[/quote]

晒氣啦, 如果你無鬧佢地, 但有時同一間屋, 點會無磨擦和不滿, 如佢想唔開或唔分氣, 都可加野落去, 或唔知點對你地小朋友報復.

首頁

尾頁

跳至