自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

小朋友學游泳, 有無好介紹??

K3 小朋友想比佢學游泳, 有無好介紹呀? 最好係油塘區!

THANK YOU!!

男爵府

畀面勳章

Re: 小朋友學游泳, 有無好介紹??

THANK YOU!!

男爵府

畀面勳章

有無小朋友學緊可以介紹吓呀?? :-( :-(

男爵府

我個女由K1暑假開始0係史丹褔游左半年,so far 而家都游得幾好。佢地有幾個centre ,最近你應該係觀塘 centre.

http://www.stanfordswim.com.hk/facilities/index.php?location=1

[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

男爵府

畀面勳章

Hi! miffy_sophie

嘩! 你個女由K1暑假開始就學游泳, k1小朋友難適應嗎?? 點解睇唔到價錢o既??? 請問係每個course計/...? 你女女學時係咩價$? 幾多堂? 師生比例係幾比幾呢?? 係咪暑假會平d ga?? (太多問題tim!)

Thank you!

男爵府

畀面勳章

仲有無其他朋友o係其他地方學過, 可以比d意見嗎??

Thank you!

大宅

MY DAUGHTER ALSO K3, THEY TEACH SWIMMING ONLY NEED 2 MONTHS, DO U NEED THE INFORMATION??

伯爵府

YMCA in TST and Sheung Wan. I don't know other centre's address.

男爵府

畀面勳章

Hello! 各位

如可以請pm我詳細資料呀!!

Thank you!

男爵府

Hi onon530,

因為我之前都有帶阿女去泳池游水,所以到佢K1暑假學游水就完全無問題,仲好開心添。個網好似無list價錢架,要打電話去問,阿女岩岩學個時係上"學前預備班",$890/8堂(兩個月為一期),佢地有張list list左0個區既幼稚園同小學,如果張list有你個小朋友讀0個間幼稚園,就可以減$100/$200。"學前預備班"師生比例係 1:3 or 2:4-5,視乎個班有幾多小朋友上。暑假同平時價錢一樣。
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

男爵府

畀面勳章

Hi! miffy_sophie

想問下o個張list
~佢地有張list list左0個區既幼稚園同小學,如果張list有你個小朋友讀0個間幼稚園,就可以減$100/$200。"~
o係邊度可以睇到呀??

THANK YOU!

miffy_sophie 寫道:
Hi onon530,

因為我之前都有帶阿女去泳池游水,所以到佢K1暑假學游水就完全無問題,仲好開心添。個網好似無list價錢架,要打電話去問,阿女岩岩學個時係上"學前預備班",$890/8堂(兩個月為一期),佢地有張list list左0個區既幼稚園同小學,如果張list有你個小朋友讀0個間幼稚園,就可以減$100/$200。"學前預備班"師生比例係 1:3 or 2:4-5,視乎個班有幾多小朋友上。暑假同平時價錢一樣。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我個囝由k1頭就係史丹褔學游泳, 宜家學左十個月, 進度唔錯...

洋房

係快樂坊學過, 好推介

http://ncschk.com/index.htm

至於史xx , 去做教練唔錯既

子爵府

原帖由 Erwin_bs 於 09-5-24 19:40 發表
係快樂坊學過, 好推介

http://ncschk.com/index.htm

至於史xx , 去做教練唔錯既

快樂坊...very good !!
我女由細勁怕水,但我從來唔想強迫佢學游水,不過都由幼稚園開始,每年暑假都問吓佢有冇興趣學....佢都唔肯,佢話諗起無水泡會驚....
直到上年,佢都9歲嘞,我再問佢,先開始接受去學游水,,,,
我上網search左好耐先搵到呢間,見佢網頁好詳細講解點去教小朋友"唔怕水",亦同我本身意願相同(我只想個女enjoy游泳,並唔係要train佢去泳隊攞獎),所以揀左呢一間!!
第一堂,我女換好泳衣唔想入去,我推左佢入去就等,,,,
點知一小時後,我女出嚟唔肯走,話要繼續游!!高教練話佢當日已即日學識"離手浮水面"....
我係非常驚訝 !!!!!!
so我覺得不妨入去佢地網頁睇睇!!!或search吓"快樂坊",我上年search到某個blog,見大人跟高教練學完都讚好的,,,,

洋房

好開心係bk搵到知音人

要學水 泳會太多唔知點揀

當初決定係快樂坊學就因為認同其理念

快樂坊既網頁睇下啦

希望小朋友開開心心學識游水

子爵府

原帖由 Erwin_bs 於 09-5-24 23:12 發表
好開心係bk搵到知音人

要學水 泳會太多唔知點揀

當初決定係快樂坊學就因為認同其理念

上快樂坊既網頁睇下啦

希望小朋友開開心心學識游水 ...

haha~你小朋友係幾時去學的???
我覺得佢兩公婆好有心去教小朋友,開頭都懷疑佢地又要收學生又好似唔志在錢?????
但事實佢地係收一般價錢,俾到我意外驚喜!佢地亦唔會收太多學生,我女上年暑假都係一對三,我女當時報左一星期三堂,我由第二堂已忍唔住入場睇佢地,佢地真係學得輕鬆and開心呀,落左堂重要留低一齊玩水!
完左個暑假我想個女繼續跟高教練,但佢已收晒全年學生,and佢都話我女當時程度,報任何一間泳會都跟得到無大問題了.....我就聽佢講,跟左個女學校的泳會學,so far跟完快樂坊一個暑假真係差好遠!!!我女而家喺同班學生之中(而家喺泳會學要一對六),每期考試都最高分成績,我覺得全因為之前一開始有個好教練,我個女而家考游水係好開心o架,唔係因為自己叻...係因為佢鍾意游水啊!!

公爵府

原帖由 onon530 於 06-12-24 11:31 發表

THANK YOU!!

大力係kowloon bay 展貿

複式洋房

我個女都係九龍灣展貿學,好唔錯呀!你自己上網睇吓都得: www.daliswim.com

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

各位, 我睇咗你哋介紹都好想去報名, 但有個問題請問大家 ;

九龍公園
佢地是否book左一個區來教定點.. ??

因為我見好多冇book ,就咁教..但其他人又可游過來..
我覺得唔係幾好...

原帖由 cameo 於 09-5-25 00:50 發表

haha~你小朋友係幾時去學的???
我覺得佢兩公婆好有心去教小朋友,開頭都懷疑佢地又要收學生又好似唔志在錢?????
但事實佢地係收一般價錢,俾到我意外驚喜!佢地亦唔會收太多學生,我女上年暑假都係一對三,我女當時報左 ...
生日月, 開心過

別墅

九龍灣展貿是專池,全部都是大力泳會主持,如果你擔心便可以考慮這裏學,更衣室及衛生也不錯。剛剛收到料,佢地沙田區學界佢地D學生重取得14面金牌;6個最佳運動員取了5個,成績相當好呀! 查詢電話:3142-7688

首頁

尾頁

跳至