自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

親戚好hardsell我亞爸買黃崗的大陸樓,係唔係成功買樓有回佣?

我親戚十分主動與亞爸昱日晨早一同去黃崗看樓,我覺得如果無著數,駛唔駛咁主動

嘜大陸樓要值60幾萬起咁貴??只有一房一廳
彤彤个人網頁[img align=left]http://image.go2hk.com/image/27/74/71/bb2.jpg[/img]

大宅

Re: 親戚好hardsell我亞爸買黃崗的大陸樓,係唔係成功買樓有回佣?

係有回佣
個個屋苑唔同
你可以打電話問吓
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

翡翠宮

Re: 親戚好hardsell我亞爸買黃崗的大陸樓,係唔係成功買樓有回佣?

一廳一房四百零呎六十幾萬起上水都得啦!

男爵府

要來羆鬼,除非包二拉啦

有捨必有得 有得必有失

男爵府

畀面勳章

就0廿聽都覺得好貴,四百幾尺,果d咩咩園都吾駛啦,可能重無0廿細單位買tim.

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

agree!
我個居屋單位在鑽石山, 400呎實用都係放緊綠表$75萬咋....陰功~
六十幾萬咁貴, 可以買到皇崗有d名氣同質素嘅屋苑, 仲要起碼6-700尺~
有冇回佣係一個疑點, 另外你爸爸應該係衡量有冇咁嘅需要買大陸樓.

eyan 寫道:
就0廿聽都覺得好貴,四百幾尺,果d咩咩園都吾駛啦,可能重無0廿細單位買tim.

男爵府

六十萬不如keep係身邊好個啦,買乜鬼大陸樓,會否自住?租比人又煩?套現又煩
有捨必有得 有得必有失

伯爵府

好媽媽勳章

傻啦, 返去買樓住, 大陸D法列保謢唔到香港人架, 分分鐘比張假契你咪仲死. 話就話親戚, 有著數咪就係親戚囉, 有起事黎就係仇人啦.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

有d係免管理費

男爵府

CANDY_SAMSON 寫道:
傻啦, 返去買樓住, 大陸D法列保謢唔到香港人架, 分分鐘比張假契你咪仲死. 話就話親戚, 有著數咪就係親戚囉, 有起事黎就係仇人啦.

係呀,有時又話要收地起d乜起d乜咁....賠得o個少少..好無保障...唔買好過.......如果想噃去住....租得都好平姐..

禁止訪問

別墅

回大陸買樓要小心呀!!不是大型樓盤簽約不是你..錢就你供...
大陸買樓買樓無著數..可能還會一肚起!!!
[/url]台灣戲谷~~有16張 水果方塊!![url=http:

http://winner.omg.com.tw/Index.aspx  OMG麻將學園!!!掛網送K幣活動

大宅

會唔會係....佢買左層蟹貨想搵你爸爸接手呀?
因為佢都唔想 keep 大陸樓.....

大宅

盈盈262 寫道:
買了後,你媽唔怕家變嗎
真係自住,不如租,深圳近過關平果d一家人單位600蚊左右,大夏2000蚊左右,洗鬼買
60萬買大陸樓,不如在香港買,好多2手居屋都係80萬左右,唔想供樓,買土爪灣好多都唔洗60萬,當600尺單位間房分租比人,點都收倒收6/7千蚊一個月

係啊, 租仲好喇, 唔岩住咪拍拍蘿友走人law

禁止訪問

禁止訪問

別墅

各位,

萬分感激您們每一位的寶貴意見
彤彤个人網頁[img align=left]http://image.go2hk.com/image/27/74/71/bb2.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至