嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

一歲bb發燒, 食左退燒藥, 好熱氣, 口腔有味, 咀角仲有粒菲滋

怎辦 ? thanks.

大宅

Re: 一歲bb發燒, 食左退燒藥, 好熱氣, 口腔有味, 咀角仲有粒菲滋

以前有人教發完燒用百合,馬蹄煲粥

別墅

Re: 一歲bb發燒, 食左退燒藥, 好熱氣, 口腔有味, 咀角仲有粒菲滋

thanks.

別墅

可以比d粟米+粟米蘇煲水比佢飲, 有清熱作用. 一支粟米斬細件+4杯水, 凍水落, 煲至大滾後轉中火, 滾多20分鐘熄火. 暖暖地飲.

別墅

siusuet 寫道:
怎辦 ? thanks.

我個仔又係咁呀, 燒左2日之後我同佢睇醫生, 醫生話係口腔泡疹呀, 要燒一星期, 佢d牙肉又浮哂上黎, 咀唇又有2粒痱子, 睇到真係辛苦呀, 都唔知比d咩佢食先好d........... :-( :-(

別墅

我囡囡好返d啦, 我媽咪同佢飲盬茜水

複式洋房

如果小朋友唔駛食西藥的話, 你可以煲開奶茶比佢飲, 又或者比佢食兩日保嬰丹, 但記住一定係無西藥食至可以比呢啲嘢佢食呀!

首頁

尾頁

跳至