懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

放產假啦, 在家有咩做?

放產假了, 之前bb 要準備的東西好似八八九九, 走佬袋okay. 仲有無咩要準備呀..現在心情正在等, 有些心急...

別墅

Re: 放產假啦, 在家有咩做?

我放咁耐, 咪做下屋企野囉,
9.00----起身食早餐, (通常老公出門口時整好)
9.30-- 交易日就開電視或收音機聽/睇講股節, 或上網睇新聞兼落盤
10.00-- 掃地, 開洗衣機洗衫, 之後做yoga (通常一做1.5小時)
11.30-- 拖地, 差唔多洗好衫就去晾衫
12.00-- 上網
1.00---- 煮飯食
2.00---- 做小小stretching同pelvic floor exercises, & 小睡片
3.00---- 落街散步, 去圖書館, 或到健康院聽talk or workshop
4.00---- 買餸 or 直接回家訓晏覺
5.00---- 打電話問老公幾點返
5.30---- 煮飯
6.30---- 煮好等屋企人返黎一齊食
7.00---- 攤係梳化睇電視, 做下無聊野
7.30---- 同老公落街散步行公園
8.00---- 睇下書, 陪老公做下野, 撒下嬌
9.00---- 老公打機, 自己沖涼, 之後繼續看書or tv
10.00--- 老公沖涼
---------- good nite kiss & 訓覺

講真呢個時候都無咩好準備咯, 間中返下健康院覆診, 報多d workshop, 得閒做下d 運動, 行多d 路, 到時生得容易d 囉!

你幾多week呀? 平日訓下晏覺, 出去行下公園咯。我地呢d 做慣野既, 一下子無野做, 覺得好無聊, 我仲同我老公講我覺得自己成個廢人咁, 佢都有話我無野做o係屋時個樣好抑鬱。

男爵府

畀面勳章

難得放假,最緊要係休息多d。
我放假咁耐,每日都訓到好晏先起身,起身無乜野做就洗下衫、掃下地,再唔係就去搵阿媽飲茶行下街,買下自己同阿b既野,自己係屋企咪睇下碟、織衫仔俾阿b,因為唔係好識煮飯,所以都係等老公返黎去奶奶度食,食完飯咪散下步、睇下電視,雖然無乜得別,但又無乜壓力,都唔錯丫
平平安安  快快樂樂  健健康康

大宅

kwanaty :
你d 節目好充實 ! 好健康 ar......
唔知到時我會唔会有你–半咁健康....

大宅

我都放左二個星期產假喇~我覺得好悶 :cry: :cry:
返工果時成日都想訓,依家返而訓得唔多,除左睇電視之外就只可以織下頸巾,又無得去街,超悶

大宅

有得瞓就好瞓啦!依家我連去廁所都要等亞囡瞓咗or唔喊先得。瞓覺 - 佢瞓你先有得瞓(但又驚佢嘔奶,瞓得唔安樂),依家上得BK都因佢瞓咗!成個產假都無休息過就要返工啦!好似隻熊猫咁! :-( (自己一個又要照顧亞囡,又要做家務,又要煮飯)

禁止訪問

大宅

keekee8520: 執吓屋啦,生完見到間屋乾淨D,人都開朗D,亞b都健康D(做多D家務會快D生)

大宅

我都放左大半個月喇.......係屋企好悶-.-

首頁

尾頁

跳至