跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

有無JM可以分析比較一下2間學校? 謝謝

伯爵府

miumiu0101 發表於 13-9-11 18:32
有無JM可以分析比較一下2間學校? 謝謝
2間都係區內熱門的好學校.

天主教 VS 無宗教.
錦泰同保一中聯繫, 很多學生升讀保良局中學
嘉諾撤沒聯繫, 但升中也好, 很多學生升協和及嘉諾撤中學.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

ppsfung 發表於 13-9-13 10:29
2間都係區內熱門的好學校.

天主教 VS 無宗教.

thank you

大宅

我bb未出世 , 但我都打算佢第時讀嘉諾撒。

之前有個補習學生讀嘉諾撒, 見佢d程度都算深, 可以接得上英中。

不過, 小朋友天資唔夠好, 都會追得好辛苦下。

男爵府

我的小朋友下年就k3啦.我都是45區..
好想了解下有無就讀緊哩2間既小學...

1) 嘉諾撤 --步行2分鐘就到.
2) 錦泰-要坐校車. (我的小朋友都是就讀保良局幼稚園)

*不過我都得2間都系大熱.都系好難入,...
點好........

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:嘉諾撒(新蒲光) vs 保良局錦泰

我仔而家讀緊錦泰小一,不過是20分入的,因為是沒有宗教,15分也有機會入到,而嘉諾撒25分應該沒有可能入到了

子爵府

回覆:嘉諾撒(新蒲光) vs 保良局錦泰

Sorry打錯了,應該是15分沒有可能入到

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

引用:我仔而家讀緊錦泰小一,不過是20分入的,因

原帖由 fanfanhei 於 13-09-19 發表
我仔而家讀緊錦泰小一,不過是20分入的,因為是沒有宗教,15分也有機會入到,而嘉諾撒25分應該沒有可能入到 ...
開左學兩星期,開始默書未,幾時開始測驗呢,功課量又如何,今年要交form, ,請幫忙解答,謝謝

大宅

引用:Quote:原帖由+fanfanhei+於+13-09-19+發表

原帖由 tinaleung 於 13-09-24 發表
開左學兩星期,開始默書未,幾時開始測驗呢,功課量又如何,今年要交form, ,請幫忙解答,謝謝

...
錦泰上網睇見一年考四次試
嘉諾撒一年三次

子爵府

引用:Quote:原帖由+fanfanhei+於+13-09-19+發表

原帖由 tinaleung 於 13-09-24 發表

...
已經默了一次英文,下星期第二次,中文就未開始默,一年四次考試好像沒有測驗,現在一日平均六樣功課,我仔大約個幾鐘做晒

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

fanfanhei 發表於 13-9-26 00:34
已經默了一次英文,下星期第二次,中文就未開始默,一年四次考試好像沒有測驗,現在一日平均六樣功課,我仔 ...
good, 最緊要適合小朋友

首頁

尾頁

跳至