夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我可以掂?比啲意見我?

le嗰星期六我個細妹結婚啦,其實應该係好開心的日子,但係我老公唔想去參加我既妹啲婚禮,又唔想我帶個女去,淨係要我自己去,我點算好呀?我都唔知掂同我屋企人交代,我嗰心好實,已經同佢冷戰左兩星期嘞,我比我呀妹話咗一餐--"呀妹結婚都唔帶嗰女去影相,有無久錯"。 :-|
我連佢一位同事都

翡翠宮

Re: 我可以掂?比啲意見我?

佢話唔比就唔比架啦 個女你都有份架 你叫佢咪底b啦, 男人老狗.....真係睇佢唔順眼呀仲小氣過d女人 有咩咁大不了, 冷戰鬧交就連人地一生人一次既宴會都唔去呀 我係你彩佢都傻, 佢唔去就叫佢食屎 :tongue: 個女我一定會帶埋去

大宅

究竟咩原因?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

佢唔去佢既事, 我一定會帶埋個女去囉!!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

別墅

點解的男人咁自私嫁?
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

你老公唔去,一定有佢原因,如果原因你可以接受,就叫佢唔好去,費是去左面黑黑,有排同佢解話。
而個女,就一定要去啦,個妹係自己人,果女係自己生點解唔可以帶佢去 如果佢要嬲任佢嬲吧,因為要嬲人是好辛苦的事,佢自己選擇嬲你都沒辦法的=.="日後到男方有喜興時,你就唔比佢帶女去,等佢試下咩野感受囉,你自己不需要唔開心,因為整件事看來,你沒有錯,只是你老公不懂大體,要慢慢教導下,而且是你妹妹好日子,你唔開心,或多或少對佢有影響的,開心d啦,這只是小問題吧了!

別墅

Re: 我可以掂?比

我彩佢都傻....唔帶個女去....到番轉頭,如果佢個妹結婚,你唔去,又唔比佢帶個女去,你睇佢點

珍珠宮

對呀!
mkok506 寫道:
我彩佢都傻....唔帶個女去....到番轉頭,如果佢個妹結婚,你唔去,又唔比佢帶個女去,你睇佢點
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

子爵府

好媽媽勳章

其實叫你老公掉轉頭諗...如果係佢屋企人結婚...你唔去...又唔比佢帶個女去...咁佢會點諗...佢有權唔去...但係你同個女一定要去...個個係你細妹...係你個女阿姨...唔可以唔去...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

多谢各位回應。

因為佢唔like我啲屋企人,亦唔想應酬佢哋,佢覺得我由朝去到晚,攪到好夜先返到屋企,所以唔比我帶嗰女去。 :-(
佢屋企人就係人,我屋企人就係草!
如果成日因為兩家屋企人而嘈,掂過呢下半世,我令願放棄,但係我又唔捨得我嗰女! :-(

大宅

kingmommy:
其實你都唔駛理佢啦 , 佢唔去咪鬼去, 你亦都唔需要同佢講個女去唔去, 到時你帶埋個女去........你咪同佢講, 咁咪重好, 你鍾意做乜都得, 又唔煩到你!! :tongue: :tongue:

男爵府

kingmommy 寫道:
多谢各位回應。

因為佢唔like我啲屋企人,亦唔想應酬佢哋,佢覺得我由朝去到晚,攪到好夜先返到屋企,所以唔比我帶嗰女去。 :-(
佢屋企人就係人,我屋企人就係草!
如果成日因為兩家屋企人而嘈,掂過呢下半世,我令願放棄,但係我又唔捨得我嗰女! :-(
愛一個人唔係應該愛屋及烏咩?應該當係自己屋企人甘看待,錫佢地,唔好要你難做,你開心自然佢都會開心埋架!好好地同佢傾下,講下你既感受比佢聽,比佢知道你既難處,互相體諒下,唔好唔開心喇,比多小小耐性喇!

知足常樂     平凡是福 

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

agree !!
ringoivy 寫道:
佢話唔比就唔比架啦 個女你都有份架 你叫佢咪底b啦, 男人老狗.....真係睇佢唔順眼呀仲小氣過d女人 有咩咁大不了, 冷戰鬧交就連人地一生人一次既宴會都唔去呀 我係你彩佢都傻, 佢唔去就叫佢食屎 :tongue: 個女我一定會帶埋去

伯爵府

小氣的男人
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

大宅

我可以掂?比

你叫佢唔好去又可早D

複式洋房

未見過咁鬼小氣男人!
世間難得一見!

這次咁特別日子妳都遷就佢,下次更難攪!
得成僱傭(銅鑼灣)介紹 精神病傳染性陰道感染 菲傭 ! 好無良! :-( 可搜尋貼文『得成介紹精神病及傳染性陰道感染菲傭經驗

首頁

尾頁

跳至