跳至

首頁

尾頁

民房

轉唔轉日本奶好

我呀B一直食開美素力都冇咩問題,不過聽人講食日本奶好,我都想轉比佢試下,同埋唔知邊隻日本奶好?

洋房

Re: 轉唔轉日本奶好

我個b食森永,好好.據說明治同雪印都多人食.大部分評價係去大便較軟,皮膚白又好,亦不會有美國奶粉令bb超重的問題.健康院姑娘都話日本奶粉較適合亞洲bb.
不過,如果你bb食得好就無必要轉,可以待需要時,如常常便秘才轉啦

複式洋房

NIKO,
我呀B都係,一向食開牛蘭牌都冇咩問題,但係因為我想佢食日本奶粉,所以個零月後比佢轉食明治,講真我覺得佢皮膚白左靚左,但係唔知點佢食一餐呵一餐,不過啲便便係正常架,但係一日呵成7,8次,PATPAT都紅晒,我奶奶又成日話我無LALA轉奶粉整到亞B咁,所以依架又轉返食牛蘭啦,所以你都係考慮吓先啦,如果食得好地地,都可以唔轉啦...

民房

因為我呀be出世到依家唔係便秘,就係皮膚出紅疹,好煩!所以都轉咗幾隻奶粉,最後而家食緊森永,食咗差不多一個月,以上問題好似有好轉。不過相比以往d奶粉,好似食得無咁肥囉!。 ?-(

MO MO

民房

因為我呀be出世到依家唔係便秘,就係皮膚出紅疹,好煩!所以都轉咗幾隻奶粉,最後而家食緊森永,食咗差不多一個月,以上問題好似有好轉。不過相比以往d奶粉,好似食得無咁肥囉!。 ?-(
MO MO

大宅

我個B仔都轉了森永幾日,原因係之前食開隻奶粉all D "Ng Ng"好稀好水,但金黃色,,一日all幾次...............

我而家都煩緊,再睇多幾日先知

民房

bb_miffy
咁你之前食開邊隻奶粉呀?

民房

仲有個問題呀,轉奶係味 張舊奶同新奶混合一齊咁轉呀?

洋房

唔好混合奶粉,應該好似人奶轉奶粉咁,每日轉一次飲新奶,如ok就過幾日再轉多一餐咁,直到全部轉晒可能要兩個星期.

複式洋房

我想帮BB转食明治,请问你们吃日本版或是香港版?

首頁

尾頁

跳至