美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前成日覺得用緊既粉底唔啱,特別每次出TRIP後都好似發霉朱古力。見到這裡有姊妹有covermark好用,昨晚去買黎試,我買左亮肌持久底霜 --> 草本漢方修護粉底 --> 亮肌精華粉底

今日第一次試用,用好小好小,一粒豆既份量已經可以塗滿全面,反而BASE就用多小小,最後用亮肌精華粉底。效果好好,好貼薄,完全無色差及溶入膚色,亦都遮哂我面上既紅印及黑眼圈。

到而家中午時份,都無溶妝~~

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:多謝BK姊妹好介紹~Covermark粉底

Cover mark 好正,我都回購好多盒

男爵府

我聽個beautician講,係泰國買係平D,因為係泰國賣既係泰國自行生產,不過同number都會有色差。我想問有無姊妹知道係唔係真係會有色差??因為我下星期有機會去泰國出trip,如果ok,可以入貨

大宅

引用:我聽個beautician講,係泰國買係平D,因為

原帖由 princess_mama 於 13-09-18 發表
我聽個beautician講,係泰國買係平D,因為係泰國生產,不過同number都會有色差。我想問有無姊妹知道係唔係 ...
下!covermark made in japan 家!我用左好多年了,最平時是海港城做outlet時,其次就係日本當地買!

子爵府

呢個真係好好用

男爵府

vicky369 發表於 13-9-18 14:03
下!covermark made in japan 家!我用左好多年了,最平時是海港城做outlet時,其次就係日本當地買!:ilove ...

香港賣既無錯係日本生產。但係早年,日本賣左條生產線比泰國,所以泰國係自家生產。我自己覺得如果個成份所有野都一樣,日本生產同泰國生產都無咩所謂,係怕有色差,買番黎唔啱用

侯爵府

回覆:princess_mama 的帖子

冇錯!covermark勁正!coverage又高!
我日日用,雖然佢細細支得25ml都可用足4個月!

伯爵府

yanyanli1234 發表於 13-9-18 21:44
冇錯!covermark勁正!coverage又高!
我日日用,雖然佢細細支得25ml都可用足4個月!

...
請問LIQUID 同CREAM 狀邊隻好用D 呀? LIQUID 可以一年4季都用嗎?

別墅

係2way cake or liquid foundation !?

珍珠宮

好媽媽勳章

I use covermark before, and I\'m now using YSL.

大宅

有新set, base+2 way cake 好像要$7xx, 那隻新base有黃調/藍調

禁止訪問

引用:+本帖最後由+princess_mama+於+13-9-18+12:

子爵府

引用:I+use+covermark+before,+and+I\'m+now+usi

原帖由 PCMW 於 13-09-18 發表
I use covermark before, and I'm now using YSL.
me too

侯爵府

引用:Quote:yanyanli1234+發表於+13-9-18+21:44+

原帖由 mimorjai 於 13-09-18 發表
請問LIQUID 同CREAM 狀邊隻好用D 呀? LIQUID 可以一年4季都用嗎?
我一年4季都用架!我用liquid咋!都好夠coverage了!呢set!

伯爵府

yanyanli1234 發表於 13-9-18 23:06
我一年4季都用架!我用liquid咋!都好夠coverage了!呢set!
多謝回覆, 而家用緊DIOR 其實好正, 但COVERMARK 從未擁有過好有fantasy

侯爵府

引用:Quote:yanyanli1234+發表於+13-9-18+23:06+

原帖由 mimorjai 於 13-09-18 發表
多謝回覆, 而家用緊DIOR 其實好正, 但COVERMARK 從未擁有過好有fantasy
其實我之前用左8年Armani 既粉,但我發現人老了,佢開始幫唔到我!所以轉左covermark,大愛中

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

請問邊隻正呢?cream foundation or liquid?

子爵府

我嘅最愛需然有d貴但超好用,我每日用,1樽可最少用9到12個月

男爵府

回覆:yanyanli1234 的帖子

係邊可以買到?

侯爵府

引用:係邊可以買到?

原帖由 yenyenlau 於 13-09-18 發表
係邊可以買到?
好多地方有架喎!朗豪坊岩嗎?

首頁

尾頁

跳至