自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問下其他BK媽媽,你地小朋友既幼稚園有無叫K3小朋友,自己寫通告,太約要寫四十至五十字

我想問下其他BK媽媽,你地小朋友既幼稚園有無叫K3小朋友,自己寫通告,太約要寫四十至五十字,比我地家長睇,唔知有無其他幼稚園係咪咁?THX~

禁止訪問

Re: 我想問下其他BK媽媽,你地小朋友既幼稚園有無叫K3小朋友,自己寫通告,太約要寫四十至五十

水晶宮

畀面勳章

Re: 我想問下其他BK媽媽,你地小朋友既幼稚園有無叫K3小朋友,自己寫通告,太約要寫四十至五十

出名深程度ge幼稚園家常便飯!我大女以前讀迦X,K3要作文同自己抄手冊,50字作文當功課,十幾個句子每句五次!仲要背默英文課文tim!我後悔到依家!所謂名校丫嘛,D功課係咁上下架啦! :lol:

別墅

有呀!!不過沒有40-50字個字咁多!!

[/url]台灣戲谷~~有16張 水果方塊!![url=http:

http://winner.omg.com.tw/Index.aspx  OMG麻將學園!!!掛網送K幣活動

大宅

我個仔間幼稚園唔係咩名校嚟,我就係唔想讀得辛苦,所以揾間活動教學,仁XX,佢地開頭又話活讀書,我覺得宜家唔係好同囉,
701003 寫道:
出名深程度ge幼稚園家常便飯!我大女以前讀迦X,K3要作文同自己抄手冊,50字作文當功課,十幾個句子每句五次!仲要背默英文課文tim!我後悔到依家!所謂名校丫嘛,D功課係咁上下架啦! :lol:

別墅

我之前教幼兒中心,高班做project時,
都試過叫佢地自己寫工作紙,or通告,大約20-30字,
如果佢地唔試,我會寫比佢地抄,(因為可學下摹擬抄寫),
如果真係太深,我先會幫佢地寫,.

而我現時都有補習國際幼稚園學生(5歲),
佢都有能力寫簡單日記,(30字左右).
對佢地黎講,30字...應該無問題,
40-50字...可能算深左少少,
不過熟習左都應該可以應付的,
慢慢來la

大宅

我都想慢慢來,但係囝囝老師話佢做得比較慢,但係都做得晒全部,我覺得返學又要寫字,返屋企又要寫字,對5歲係咪好呢,真係唔知???thx~
kkpekkle 寫道:
我之前教幼兒中心,高班做project時,
都試過叫佢地自己寫工作紙,or通告,大約20-30字,
如果佢地唔試,我會寫比佢地抄,(因為可學下摹擬抄寫),
如果真係太深,我先會幫佢地寫,.

而我現時都有補習國際幼稚園學生(5歲),
佢都有能力寫簡單日記,(30字左右).
對佢地黎講,30字...應該無問題,
40-50字...可能算深左少少,
不過熟習左都應該可以應付的,
慢慢來la

別墅

通告就未試過,呢樣野係嚴肅既,唔係玩架嗎!週記就有,可長可短,開心時寫到唔停得手,唔鍾意就隨便寫幾句交差。
:verycold: :verycold: :verycold:

首頁

尾頁

跳至