跳至

首頁

尾頁

別墅

BB約一個月, 日日夜夜不停喊, 教下應點做, thanks.

朋友個BB約一個月, 日日夜夜不停喊 , 一晚喊十幾次,抱住都喊,但係呢兩日見佢成晚"Young"行晒個身,谷到塊面紅晒,喊到把聲都沙晒,抱佢又喊,換左片又餵奶,都唔得.隻手同腳仔都摸過唔凍,又有大便,奶就食得唔多....佢好擔心 係咪要帶亞b睇醫生,佢發生什麼事呢?有無BB以前都係咁? 比D意見OR 經驗, 救下佢. 我驚佢就黎"DIN" la!!
:-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

Re: BB約一個月, 日日夜夜不停喊, 教下應點做, thanks.

ed係咪叫喊百蘿呀
即係喊一百日個d,
一到夜晩就喊,一定要人抱住佢通屋走,
係咪咁呢
我以前個aunt話,
佢個b一定要用咩帶咩係前面,
仲會成日喊,做亞媽既呢,
周不時要咩住佢通屋走,
到佢收聲,就坐係梳化灘一陣囉
因bb除時會再喊

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Re: BB約一個月, 日日夜夜不停喊, 教下應點做, thanks.

Parco Ma,

May be 腸痛 ?! Try massage its tummy with warm hands & sometimes + pacifier will do.....Sophie was like that before......一用 pacifier 就 OK...
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

可唔可以畀個奶咀佢搵定情緒

別墅

係啦係啦! 就係咁啦! massage tummy / pacifier... 物都唔肯收声 , 喊百蘿有物野可以做嫁? 洗唔洗睇医生? 喊足一百日真係會死嫁 (個大人)! 我驚佢出事呀!

傻鴨菇芝 寫道:
ed係咪叫喊百蘿呀
即係喊一百日個d,
係咪咁呢
我以前個aunt話,
周不時要咩住佢通屋走,
因bb除時會再喊

男爵府

我個女十四日開始到2個月都係咁, 日夜都要咩住佢. 要等佢訓得好林好林先可以放低.

請問你朋友個BB食奶粉/人奶?
newparco 寫道:
係啦係啦! 就係咁啦! massage tummy / pacifier... 物都唔肯收声 , 喊百蘿有物野可以做嫁? 洗唔洗睇医生? 喊足一百日真係會死嫁 (個大人)! 我驚佢出事呀!

[quote]
傻鴨菇芝 寫道:
ed係咪叫喊百蘿呀
即係喊一百日個d,
係咪咁呢
我以前個aunt話,
周不時要咩住佢通屋走,
因bb除時會再喊
[/quote]

男爵府

我仔仔這幾天又係晚上喊幾次,成日叫'吾好',吾知係咪係育嬰院玩得開心得濟呢.....唉....我今晚都係比保嬰丹佢試下食左好吾好o的,如果長期都係咁好辛苦呀

大宅

my1215sui,

Long time no see. How's your little girl? Just notice that she's 5months old already.

子爵府

奶粉比例正確嗎??
Ka Ka 那陣時不停喊...後來才發現....是99自作聰明!!!!!!食3oz..水永遠.not over 3oz....水+粉都是3安...(水+3oz 粉= 3.5oz....)...令到BB 腸痛....so 不停喊...

newparco 寫道:
朋友個BB約一個月, 日日夜夜不停喊 , 一晚喊十幾次,抱住都喊,但係呢兩日見佢成晚"Young"行晒個身,谷到塊面紅晒,喊到把聲都沙晒,抱佢又喊,換左片又餵奶,都唔得.隻手同腳仔都摸過唔凍,又有大便,奶就食得唔多....佢好擔心 係咪要帶亞b睇醫生,佢發生什麼事呢?有無BB以前都係咁? 比D意見OR 經驗, 救下佢. 我驚佢就黎"DIN" la!!
:-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

HonBBMaMa 寫道:
my1215sui,

Long time no see. How's your little girl? Just notice that she's 5months old already.

係呀,好耐冇見,女女不經不覺已經五個多月呀...
有時間歡迎參觀下佢個網址啦
www.babyhome.com.tw/tszkiu

你呢,幾時生番個呀

大宅

my1215sui,

張大頭相兩兄妹好似啊!女女易湊嗎?食奶奶叻唔叻?係米真係哥哥叻

男爵府

HONBBMAMA
妹妹好湊好多....妹妹最鐘意就係目訓覺,佢通常晚上九點到目訓到第二朝七點幾....真係好呀....
而且佢滿月之後都吾洗飲夜奶,又少扭計,
反而哥哥咁大個半夜仲要飲奶呀,真係慘~~~~~

機會帶女女比你見下啦

別墅

小新媽媽 & ka ka ma,

我朋友之前食雪印, 婆婆話雪印唔飽, 所以轉咗安嬰兒, 都係喊! 都唔知點算好!如有提議或你bb之前都係咁, 請打电話給我, 急需要方法"止喊"!

真係好彩, Parco BB 嗰陣時好小喊! 打"之ik"咪要攪喊BB嘅, 嗰時我地彈極佢腳指都唔喊. 吖一聲就收聲, 又彈過....彈到紅哂呀! 成日都你係咁, 可憐嘅 Parco!

大宅

my1215sui,

嘩!妹妹5個幾月就晚上9點訓到第二朝7點幾,咁叻(細細聲,無讚壞!),你米好輕鬆!

小魚同軒軒一樣,米夜仲有時入奶!男仔真係大食

男爵府

HONBBMAMA
原來小魚同軒軒一樣都要食夜奶呀...
咁你咪一樣咁辛苦law....

係呀,女女其實滿月之後都吾食夜奶呀,最鐘意就係目訓,現在已經十五磅幾lu,.....
有時間去佢個網頁睇下
www.babyhome.com.tw/tszkiu

吾知今年有冇兩歲生日會
有冇機會見到呢

男爵府

newparco,
我都無咩新方法, 由此小葵係食人奶, 有人話可能係薑醋影響, 咁我又食少d. 有人話肚風, 咁就每日早晚同佢推肚仔, 有人話欠安全感, 咁就用babysling 揹住佢. 又有人話可能係"小氣", 因為有人來睇BB, 人多聲吵, 影響左佢日常既作息, 咁就盡量見少d人.

見招拆招. 不過叫你個朋友放鬆d, 始終依d日子會過去嫁.

首頁

尾頁

跳至