自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我見到李純恩與黃偉文嘅駡戰,我都覺得香港樂壇已死。以前我地10歲8歲,就開始留意明星,很喜歡聽電台聽歌,最愛林志美。

但我個女而家10歲,佢簡直拒絕聽中文歌,包括國語歌。我屋企冇開電視4年,間中星期六日晚睇明珠930或飲食節目。但每朝我屋企聽電台,夜晚我老公會開天天動聽,random 乜歌都播,但我女只聽英文歌。一年前仲花左好多時間鑽研Michael Jackson。我從不阻止個女聽中文歌,甚麼容祖兒,陳亦迅,twins都有播比佢聽,但我女情願聽Bach (佢最憎Bach,因為好憎佢啲歌) 都唔鍾意聽中文歌。我問個女乜原因,佢話中文歌真係感動唔到佢,唔覺得係entertainment。

佢而家最鍾意Katy Perry,係美國佢既fans都係小朋友,小學到初中。我唔識架,係我老公介紹比我女知。跟住我女就搵好多佢既表演睇,佢既表演的確好有娛樂性。

可能我地真係小睇電視,本地歌聲真係入唔到我屋企,你地小朋友通常鍾意聽乜野歌,鍾意邊個明星?

珍珠宮

回覆:你們的仔女有冇追星

我個唔追星,但我追…韓星

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

子爵府

回覆:yuenwa 的帖子

beyond. 無得追星、睇演唱会,最多上youtube.

男爵府

引用:我個唔追星,但我追…韓星

原帖由 VKwan 於 13-09-20 發表
我不算走,但都愛韓星

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個女會追外國歌星,其實我唔識,成日鐘意睇J2的音樂節目.

大宅

yeah!!! 我都係。。追到去韓國蹲點同睇con

子爵府

我都追韓星!哈哈,唔識嘅會以為Korean stars mostly 整容一個樣,靠樣搵食,識嘅就知其實好多都又唱得又跳得,又作得,有才華兼訓練有素,好似yg d藝人出晒名大部分都唔靚( no 整容)以實力掛帥,個個train好多年先出道,抵佢地賺咁多錢,多人追捧實有原因!

伯爵府

Katy perry包裝係好,但啲歌嘅內容會唔會成熟咗啲?

伯爵府

引用:Katy+perry包裝係好,但啲歌嘅內容會唔會成

原帖由 SullytheMonster 於 13-09-20 發表
Katy perry包裝係好,但啲歌嘅內容會唔會成熟咗啲?
冇貶意㗎,只係好奇。不過聽katy perry好過聽rihanna keisha同miley cyrus li啲嘅我估

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

yuenwa 發表於 13-9-20 10:12
我見到李純恩與黃偉文嘅駡戰,我都覺得香港樂壇已死。以前我地10歲8歲,就開始留意明星,很喜歡聽電台聽歌 ...
我兩個仔晚晚8:30後都係睇明珠台,聽音樂祇愛聽古典音樂或純音樂佢地ge偶像係 Bill Gates,對藝人歌星唔感興趣
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:你們的仔女有冇追星?

囡囡唔鐘意明星,反而好迷三國裡的人物,
全部典故,人物介紹,邊段戰役...
已睇到滾瓜爛熟,唔同版本,睇完又睇,百看不厭...

子爵府

回覆:你們的仔女有冇追星?

katy perry啲歌易入腦
身材仲勁爆添

男爵府

引用:Quote:原帖由+SullytheMonster+於+13-09-20

原帖由 SullytheMonster 於 13-09-20 發表
冇貶意㗎,只係好奇。不過聽katy perry好過聽rihanna keisha同miley cyrus li啲嘅我估

...
上個月係HBO睇左個Katy Perry既 documentary, 知道佢背景,佢爸爸是傳導人,佢第一隻出既唱片係gospel songs。片中有影佢到處表演,情緒低落,同小歌迷見面的場面。我地同亞女一齊睇,一邊同佢分析藝人既生活,等佢知現實唔係咁美好。

男爵府

子爵府

回覆 yuenwa 的帖子

我都鐘意韓星,聽韓文歌,佢地唱歌跳舞直係好好!亞囡都鐘意少女時代!

用戶要求終止服務

我囡12歲,鐘意韓星Super junior m,圭賢。仲有周杰倫

開心過每一天

子爵府

我追哥哥
利申:未有仔女,係人地仔女

電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

子爵府

回覆 歐陽菲菲 的帖子

我鐘意super junior

大宅

我個仔太細,未識追星,但我好鐘意周杰倫!

男爵府

引用:我追哥哥利申:未有仔女,係人地仔女

原帖由 katherine_2010 於 13-09-20 發表
我追哥哥
利申:未有仔女,係人地仔女
我個女同哥哥一樣9月12 日生日架

首頁

尾頁

跳至