懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一內地孕婦入聯合醫院後失蹤

[10/01 星期三 16:58]
一名持雙程證的內地孕婦,昨日凌晨前往聯合醫院,由於她分娩在即,要即時留院,但昨日早上不知所蹤,院方於是向警方報案。失蹤女子33歲,身高約一點五五米,體重六十公斤,蓄長直啡髮,失蹤時身穿黑色外套。警方呼籲市民協助提供消息。

生生下都可以失蹤, d大陸人咩都敢死
[img align=left]http://clubimgfile.paran.com/rainbowkh/pds/2006/0127/1138292195_13.gif[/img]

男爵府

Re: 一內地孕婦入聯合醫院後失蹤

大宅

車....理得佢喳....

不嬲都係敢呀啦...大6人唔識個死字點寫呀....

:tongue: :tongue:

子爵府

慳錢呀,生完先入就唔洗俾四萬幾.又可以拿出世紙幾好.

大宅

絕望囡b 寫道:
車....理得佢喳....

不嬲都係敢呀啦...大6人唔識個死字點寫呀....

:tongue: :tongue:

agree! 佢唔理自己算啦, 連bb條命都唔顧, 萬一bb有乜事抵冇人可憐
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

子爵府

大宅

命賤丫麻

別墅

d大陸人真係痴架

複式洋房

Re: 一內地孕婦入聯合醫院後失蹤 (原來去咗 訓公 園17天) 你話係偉大定係賤格

限 制 內 地 孕 婦 來 港 產 子 新 措 施 剛 於 本 月 一 日 生 效 , 昨 日 法 庭 卻 揭 發 一 名 雙 程 證 內 地 孕 婦 , 為 了 在 港 生 育 第 二 胎 , 避 免 內 地 的 超 生 罰 款 及 為 嬰 兒 取 得 居 港 權 , 上 月 初 以 為 分 娩 在 即 , 半 夜 跑 到 觀 塘 聯 合 醫 院 , 卻 被 揭 發 逾 期 居 留 , 孕 婦 偷 偷 逃 離 產 房 , 腹 大 便 便 的 她 通 街 走 、 訓公 園 , 甘 願 捱 苦 17 天 , 終 返 醫 院 誕 下 女 嬰 。 內 地 婦 承 認 逾 期 居 留 等 兩 罪 , 裁 判 官 昨 斥 責 她 濫 用 《 入 境 條 例 》 , 法 庭 絕 不 鼓 勵 孕 婦 為 產 子 而 非 法 留 港 , 判 入 獄 四 個 月 。
[img align=left]http://clubimgfile.paran.com/rainbowkh/pds/2006/0127/1138292195_13.gif[/img]

別墅

Re: 一內地孕婦入聯合醫院後失蹤 (原來去咗 訓公 園17天) 你話係偉大定係賤格

要佢坐監又點? 佢都如願以償, 個女都攞到居留權喇。

政府都 "on" 居既, 再係咁落去, 遲 d 仲有大把人過期居留、偷渡呀, 咁黎生 tim wor。

俾得起錢果 d 就 book 爆哂 d 公院及私院, 名正言順咁黎生, 俾唔起錢果 d 就過期居留, 臨生至去急症室, 至多咪坐返幾個月, 仲可以連 3 萬9 條數都走埋。

再唔係, 臨生至闖關又得, 仲有入境處人員, 幫佢地 call 埋白車送院。

我地香港孕婦, 都係時候諗下點去為自己打算喇。

子爵府

我覺得個阿媽好自私......

為左要個唔知有咩咁好的「居港權」,寧願訓街,搞到個阿B o個幾日都無哂營養,又得唔到好的保護

宜家仲要阿B 頭四個月無阿媽照顧

宜家又要俾罰款,又要坐監,又要阿B 無人要,百害而無一利

想阿B 第時有香港福利,都唔係佢想像中咁易。佢地一家都在大陸,在香港得一千零一個親人(姑姐)都唔願意幫佢地湊B,第時阿B 幾歲大唔通自己一個人留在香港讀書!

首頁

尾頁

跳至