自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

有冇人睇咗尋晚嘅勁歌金曲頒獎禮

因為女女要考試,

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 有冇人睇咗尋晚嘅勁歌金曲頒獎禮

2006年度十大勁歌金曲頒獎典禮」 得獎名單如下:

十大勁歌金曲獎
紅綠燈 主唱: 鄭融
最佳損友 主唱: 陳奕迅
愛得太遲 主唱: 古巨基
張開眼睛 主唱: 劉德華
天水•圍城 主唱: 李克勤
情歌 主唱: 側田
華麗邂逅 主唱: 容祖兒
離家出走 主唱: 衛蘭
光明會 主唱: 何韻詩
你不是好情人 主唱: Twins

最受歡迎華語歌曲獎
金獎 - Hurt So Bad 主唱: 張敬軒
銀獎 - 八十塊環遊世界 主唱: Twins
銅獎 - 愛情復興 主唱: 容祖兒

最受歡迎廣告歌曲大獎
金獎 - 張開眼睛 主唱: 劉德華
銀獎 - 愛得太遲 主唱: 古巨基
銅獎 - 赤地雪 主唱: 容祖兒

最受歡迎合唱歌曲獎
金獎 - 十分•愛 主唱: 方力申、鄧麗欣
銀獎 - 愛與被愛 主唱: 王浩信、梁晴晴
銅獎 - 滄海遺珠 主唱: 劉浩龍、謝安琪

新人薦場飆星獎
得獎歌手: 廖碧兒

最受歡迎新人獎
金獎 - 泳兒
銀獎 - 關楚耀
銅獎 - 衛詩

最受歡迎組合獎
金獎 - Twins
銀獎 - at17
銅獎 - EO2

最受歡迎唱作歌星
金獎 - 劉德華
銀獎 - 張敬軒
銅獎 - 側田

亞太區最受歡迎香港男歌星
得獎歌手: 劉德華

亞太區最受歡迎香港女歌星
得獎歌手: 陳慧琳

最受歡迎男歌星
得獎歌手: 陳奕迅

最受歡迎女歌星
得獎歌手: 容祖兒

2006年度傑出表現獎
金獎 - 側田
銀獎 - 衛蘭
銅獎 - 張敬軒

幕後大獎
最佳作曲 - 楊鎮邦 歌曲: 愛得太遲
最佳填詞 - 林夕 歌曲: 愛得太遲
最佳編曲 - 杜自持 歌曲: 張開眼睛
最佳歌曲監製 - 雷頌德 歌曲: 愛得太遲

2006四台聯頒音樂大獎卓越表現大獎
金獎 - 衛蘭
銀獎 - 側田
銅獎 - 薜凱琪

勁歌金曲25週年榮譽金曲獎
歌曲: 愛情陷阱 主唱: 譚詠麟

金曲金獎
歌曲: 愛得太遲 主唱: 古巨基

大宅

子爵府

牛年勳章

側田攞咗4首
但佢D歌我唔識欣賞,唱功都係麻麻,反而張敬軒仲好過佢,唱功,作詞都好過佢.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

算係咁, 唱作人佢 win 返.
成晚都係 paco ...

Nymph_ 寫道:
側田攞咗4首
但佢D歌我唔識欣賞,唱功都係麻麻,反而張敬軒仲好過佢,唱功,作詞都好過佢.

大宅

畀面勳章

估唔到楊千嬅食白果喎

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇人睇

宜家d頒獎禮無以前咁好睇, 來來去去都係個兩個, 又無靚衫睇, 又人小, 一d都唔緊要, 女歌手無人爭就只係容小姐

男爵府

我己經無興趣看這些節目了
有捨必有得 有得必有失

男爵府

容X兒個樣越黎越驚呀。

珍珠宮

畀面勳章

Agreed, she looks like Michael Jackson

Kingswood 寫道:
容X兒個樣越黎越驚呀。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 有冇人睇鰦尋晚鮋勁歌金曲頒獎禮

麟伯多年前已經話吾要獎, 而家又要. 可能仔細老婆嫩, 要增加曝光率, 開多 d 演唱會賺錢養家. 我就鍾意張國榮多 d, 但無記係商業機構, 一早已經"算"好晒、"計"好晒"邊個得獎. 吾通比哥哥、阿梅、羅記得獎咩, 到時叫邊個上台唱歌呀.

水晶宮

成晚賽果都係商業計算
陳慧琳, 今年根本無咩歌可以派上台
何來亞太最受歡近女歌手
最唔明, 廖碧兒何來得獎
論歌藝及其他各方面, 謝安琪和張繼聰都勝她一籌
Twins今年也是乏善足陳
At 17幫無線做節目, 就取了一個銀獎
論造馬, 無記堪稱表表者

伯爵府

好媽媽勳章

wendykaka,

我不同意你的講法 , 25年金曲獎只是一個紀念獎 , 沒有競爭性 , 阿倫亦不需要用這個獎去增加曝光率。若你話阿B要賺錢養家可信程度高 D。何況 "愛情陷阱" 真的是家傳戶曉 , 我個仔5歲都識唱 , 這個係事實。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我都覺得「愛情陷阱」真係幾經典的,
我諗二十幾年後既今日,
仲有好多人可以跟住唱,
仍然好熟,唔會甩歌詞的。
論另一首可以同呢隻相比既,
當然係哥哥既「Monica」,
不過人都唔係度囉..... :cry:

iwff 寫道:
wendykaka,

我不同意你的講法 , 25年金曲獎只是一個紀念獎 , 沒有競爭性 , 阿倫亦不需要用這個獎去增加曝光率。若你話阿B要賺錢養家可信程度高 D。何況 "愛情陷阱" 真的是家傳戶曉 , 我個仔5歲都識唱 , 這個係事實。

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

話時話陳慧琳條裙攪咩鬼?
仲配對肉色絲襪 + 黑色涼鞋款高跟鞋?!
今次好失策,好似80 年代尾至90 年代初咁款,
十幾年前王菲都作過類似打扮… 好老土。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

頒比alan, 地位最高是他...又會搞氣氛,首歌都好聽
個人更中意monica , 每天愛你多一些.........

禁止訪問

子爵府

Kelly同劉華攞獎時都冇晒mood la!

話時話,關楚耀係可許人?只知係校長契仔,個樣咩同呀校長咁似既!

首頁

尾頁

跳至