論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我工人偷我支唇膏好唔好抄佢呢?

昨晚我發現係佢手袋裏有我支唇膏, 之後我問番佢有無見過我支lip gross, 佢辨野話

珍珠宮

Re: 我工人偷我支唇膏好唔好抄佢呢?

你有無其他野發覺唔見先 ?-( 如暫時無或唔知, 唔洗炒住, 不過佢個人貪念已有, 你家重要和私人野要小心保管, 關於支唇膏的問題, 我一定唔會用, 點知佢個嘴巴有無病毒, 佢扮野你咪問番佢知唔知點解係到, 但一開蓋比人用過 (花晒), 會唔會係你用過, 佢實否認係好認真同她講每次她出街前都會看好的物件 (大下佢), 有無野唔小心跌落你個袋到.

別墅

其他就無發現, 因為間屋實在太多野, 可能比佢搬左出境都唔知!所以我每次出街都會lock住房門, 唉!佢黎左只有三個月, 又成日講大話, 叫佢去百佳買三文魚比bb, 佢都可以買條特價既之後就"meet"左個特價貼紙, 當正價。

每次叫佢去買送例必1個鐘, 有次問佢點解咁耐, 佢話唔記得買節瓜(我只係叫佢買魚同節瓜)

珍珠宮

佢咁快就變 真係要好好教育她, 一做錯事唔好忍, 要好嚴重警告她要醒小小當幫忙, 唔好再咁蠢, 否則留你做嘜.

複式洋房

誠信很差,唔留得呀!

別墅

真係想炒佢, 佢誠信好大問題, 其他做野都開始自動波, 唔駛我點話佢, 所以都唔知點取捨。

不過佢講大話好似成習慣, 有次佢仲同我講, 之前成日扼前太太每日都有同new born bb沖涼, 其實3, 4天先沖一次, 因為佢好驚喎!

係咪印印比較鍾意講大話既呢?

大宅

超市有單都呃妳真係要小心佢啦!炒前再有偷妳野放係自己袋到就叫她出街然後報警!
gogOBABY 寫道:
其他就無發現, 因為間屋實在太多野, 可能比佢搬左出境都唔知!所以我每次出街都會lock住房門, 唉!佢黎左只有三個月, 又成日講大話, 叫佢去百佳買三文魚比bb, 佢都可以買條特價既之後就"meet"左個特價貼紙, 當正價。

每次叫佢去買送例必1個鐘, 有次問佢點解咁耐, 佢話唔記得買節瓜(我只係叫佢買魚同節瓜)

伯爵府

吓咁你都忍得 我即場足佢偷野. 唔係件野既價值, 而係由此可知其人行事. 黎左3個月就咁 佢好大膽啫. 之後做耐左仲得了

大宅

你不如特登放d銀紙向書枱面, 好似不經意擺向度, 事前將d銀紙影印, 試探下佢, 如果佢夠膽偷, 人庄並獲, 即拉, 唔使賠...

佢夠膽c話三四日先同bb沖一涼, 不如叫佢三四日先食一次飯...實在太過份

家賊難防, 還是早些趕她走.

子爵府

醒目開學勳章

真係想炒佢, 佢誠信好大問題, 其他做野都開始自動波, 唔駛我點話佢, 所以都唔知點取捨。

不過佢講大話好似成習慣, 有次佢仲同我講, 之前成日扼前太太每日都有同new born bb沖涼, 其實3, 4天先沖一次, 因為佢好驚喎!
其他唔講,淨係呢樣比我就鏟佢九年,痴線,唔敢同BB沖涼唔出聲,仲敢話你知,咁即係佢當僱主係傻瓜啦!

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

就算偷一支唇膏都好,都係叫偷嘢...........日防夜防家賊難防,早d叫佢返鄉下好過la

大宅

我覺得工人都係鍾意講大話, 但相比Bun Bun, 印印教育程度低, D大話會好白痴好易知, D人就會覺得印印衰格D.

別墅

係呀, 佢d大話真係好白痴架!

例如我早幾天叫佢去買送時幫我寄信, 佢返到黎即刻入房, 開櫃鬼咁大聲, 傻既都會入去睇下乜事, 我就等佢入左廚房後睇下, 點知原來佢真係無寄到封信放左入櫃。我之後問番佢有無寄, 佢又辨唔明我講乜, 之後又話: 寄左!!!寄左啦!

叫佢寄信又無寄, 叫佢去買絲瓜就買左菜心, 問佢點解買錯, 佢竟然話佢覺得唔駛, 買菜心得喇!

佢初時黎第一天出街食飯, 我己經好驚, 因為佢全程都無理我個仔, 只顧自己食飯, 我諗住佢初時黎唔習慣, 唉!原來係恐佈既日子既開始......

其實請現成係咪好d呢?可以即時interview?

珍珠宮

聽你咁講, 佢都好有問題, 你叫佢寄信, 佢無寄仲放回自己房, 又係到扮唔明你講嘜 (佢地最鍾意扮唔明駁你唔再問) , 其實佢係咪特登以為你封信有什麼私人野, 想等到放假比同鄉睇

複式洋房

佢都冇心做嘢, 点頂???

子爵府

醒目開學勳章

聽你咁講, 佢都有好多問題喎, 無心機做野,不如搵定第二個啦

別墅

黎左3 個月已經o甘蠱惑同大膽!仲點留佢o係屋企呀?
而家就話比妳見到支唇膏o者,之前可能已經偷左妳唔少野喇!
一於設個局引佢,報警拉鬼佢啦!

別墅

LILY媽咪,

我估佢應該掛住同班朋友傾計唔記得寄, 因為我第二天都見佢靜靜雞搵番出來寄。

伯爵府

炒啦, 都唔誠實, 家賊難防呀.

連bb食落肚既野都可以買唔新鮮, 仲要meet左個特價, 咁平時要佢買送就一定打苦頭+攞野出去賣啦!

做左3個月就現形, 妳都算好彩, 一於買支AA超能膠放入LIP GROSS度睇下佢下之擰黎用會唔會連個咀都痴埋丫嗱, 到時仲唔人"裝"並獲?!!

首頁

尾頁

跳至