懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

返工後bb會俾邊個照顧

我現在要唸第時返工後bb要俾邊個照顧,99和阿媽都話幫我,都唔知邊個好 :-(

男爵府

Re: 返工後bb會俾邊個照顧

如果有得簡我簡媽媽,但我同99住,所以99湊

珍珠宮

if choose between ur mum and 99, of course ur mum la

男爵府

catmilkw 寫道:

ME2

伯爵府

梗係我既好媽媽啦~

子爵府

ling3838,

你就好啦~~
我同99住, 但佢一早已話左唔會同我照顧個B, 我亞媽又照顧緊細佬既B, 好大機會俾育嬰園照顧, 不過成3千幾一個月, 都好金呀

大宅

都唔係o既, 係貴就貴d, 我諗育嬰園個d比較有系統d. 負擔到咩冇所謂囉

BBQBB 寫道:
ling3838,

你就好啦~~
我同99住, 但佢一早已話左唔會同我照顧個B, 我亞媽又照顧緊細佬既B, 好大機會俾育嬰園照顧, 不過成3千幾一個月, 都好金呀

複式洋房

我咪一様 :-(
融融 寫道:
[quote]

ME2[/quote]

大宅

我會選番自己媽咪揍囉 ~! 自私d始終覺得自己媽媽好 , 除非自己覺得99湊的手勢唔錯的話(見佢揍其他孫仔),你真係好諗定比邊個揍,或者邊個住得近揍囉! :-P

洋房

我媽咪就一定唔幫我揍, 99已經開到口想湊bb, 我都答應無所謂, 但後來想多一想, 發現如果比99湊bb就會學晒老爺99 d古怪野. 而且佢地已經30幾年無湊過bb, 我真係好担心, 結果我同老公講d個問題, 佢都認為我的憂慮是正確的. 所以我地都會把bb比托嬰所湊. 托嬰所都揾咗了.
該用戶已被刪除

複式洋房

緊係mama la ,唔"岩"可以直接話佢,99呢就要婉轉d怕佢記在心 :lol: :lol:
http://tickers.TickerFactory.com[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10718;104/st/20060517/n/peggie/dt/14/k/7608/age.png[/img][/img]

大宅

我都係呀...如果最好既緊係自己湊番啦..
始終99都唔知佢地點湊..擔心呀嗎...

別墅

如果有得選擇,當然喺選擇返自己媽咪揍啦,因為有D咩始終可以坦白同媽咪講! 不過如果同一時間兩個都想揍就真喺難搞D,因為擔心奶奶會唔喺開心!

複式洋房

緊係自己mummy啦!有o野可以直接講,唔使煩!!同mummy相處o左咁多年!大家o既性格都清楚晒!而奶奶就......估o下估o下!!會產生o左好多問題!我見意你都係唔好搵奶奶湊喇!!~~世上只有媽媽好~~呢句說話永遠是對的!!

大宅

自己媽媽(即係婆婆)
Ziv's Photography http://www.zivlai.com

大宅

絕對同意,
我都係比先己Mami揍
lamlam630 寫道:
緊係自己mummy啦!有o野可以直接講,唔使煩!!同mummy相處o左咁多年!大家o既性格都清楚晒!而奶奶就......估o下估o下!!會產生o左好多問題!我見意你都係唔好搵奶奶湊喇!!~~世上只有媽媽好~~呢句說話永遠是對的!!

大宅

首選:自己媽媽﹗

例外情況:除非你阿媽本身好污joe、唔識湊細路、你自己都信唔過,而你99又好smart、好乾淨、思想update、可以溝通的﹗

否則唔使諗,一律比自己阿媽湊﹗

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想請教下大家, 邊度有育嬰所o既資料可以搵到呢?

大宅

社署網頁有育嬰院資料,
我好大可能俾奶奶湊,但一星期只能星期六和日見BB,因我和奶奶住得好遠,而育嬰園我家附近又沒有,最近都要撘兩輪車先到,好慘!

首頁

尾頁

跳至