自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Re: wii有行貨未?

我都想買呀,聽你地講好似好正咁,好冇game介紹吓 邊隻game好玩呢

大宅

doll 寫道:
我就覺得如果都係想玩0既就唔好等行貨
可能lee度唔係好多朋友係打開機架啦
我自己就由ps開始,都係玩日本水貨
touch wood又未試過話有事壞機果d
老實講如果係而家間hk代理,有保養都係side氣

其實而家日本版0既水貨價位都已經同定價差唔多
都係好合理架啦~

不過買機就最緊要小心d睇清楚
聽聞黃金有shop會抽起原裝跟機隻110v火牛
換隻直插220v火牛來賣
燒牛事小,燒機就掃興嘛

希望大家快d加入wii行列~~~~

doll,

咁你係唔係都買左wii呢?可唔可以話我知係邊度買呀?幾多錢?同埋包咩呢?
我都怕會比人呃,所以要叫埋隻佬同我一齊去買。最衰佢今日唔得閒,如果唔係就今晚走去買啦!
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

bullbull 寫道:
doll,

咁你係唔係都買左wii呢?可唔可以話我知係邊度買呀?幾多錢?同埋包咩呢?
我都怕會比人呃,所以要叫埋隻佬同我一齊去買。最衰佢今日唔得閒,如果唔係就今晚走去買啦!

>bullbull
我屋企人響日本買架
所以正價25000yen+5%tax
而家出面個價都係做緊1900前後呢
咁佢機包主機、remote x1、nunchuk x1、110v火牛+其他配件咁啦

你要雙打就最少要入多一個remote(市價約350)
但有一個叫はじめてのWii(或有人叫佢wiiplay)0既game係有一個remote跟埋咁賣,lee pack野應該賣緊380左右(我果時入就399),買lee個pack就好似抵少少咁囉,因為而家remote炒得貴
個game本身就係9個minigame來
好唔好玩見人見置

另外nunchuk就睇你玩咩game啦
我自己就無買多一個,因為lee個野而家都炒到200左右
貴!同埋我自己少用

仲有一樣如果你唔係打開機0既
就要買多個220v轉110v火牛,因為日版係for日本,佢個牛係110v電,hk係220v電,唔理咁多照插會燒0既
gameshop一般會賣220v牛一隻100-150左右,但lee d野鴨記都係100之內有交易,但如果麻煩就由gameshop賺埋果幾十蚊算~

你有咩就再問啦~

大宅

doll,

真係唔該晒你詳盡o既資料!其實我老公上個星期先由日本返黎,不過個陣時我仲未留意到wii,直到前幾日行過黃金先發現到咁好玩。如果我早D知道就可以叫我老公係日本買埋返黎。不過而家黃金都好似係$1900(我行過聽到咋),都唔係貴好多。
至於火牛,我就唔駛買,因為老公以前都有打開機(不過已經風晒塵喇),所以佢話有唔駛買。不過謝謝你的提點。

咁你玩開咩game?有冇邊隻係值得我買呢?

妹妹七個幾月,重21磅

大宅

bullbull 寫道:
doll,

真係唔該晒你詳盡o既資料!其實我老公上個星期先由日本返黎,不過個陣時我仲未留意到wii,直到前幾日行過黃金先發現到咁好玩。如果我早D知道就可以叫我老公係日本買埋返黎。不過而家黃金都好似係$1900(我行過聽到咋),都唔係貴好多。
至於火牛,我就唔駛買,因為老公以前都有打開機(不過已經風晒塵喇),所以佢話有唔駛買。不過謝謝你的提點。

咁你玩開咩game?有冇邊隻係值得我買呢?

>bullbull
日本係正價,不過就好似仲係好多地方都無貨
係有d大型電器店無啦啦放d出來賣咁
我而家有zelda,wii sports,wiiplay,wario,小新,elebits,kororinpa,高達。
zelda就係RPG,我無玩,得我老公玩,佢話一般。不過網上睇到fans話好好玩。
sports我就覺得必買,玩到厭都0岩招呼朋友
wiiplay就我之前都講過係因為連個remote,所以抵入。有9個minigame,打桌球下釣魚果d咁,少少無聊,不過都可以一玩。
wario同埋小新就玩minigame,wario就有好多5秒以內0既minigame,玩果個好玩之餘,睇果個都可以笑下人,不過d minigame有時要諗下先知點玩。
小新就有story mode,但都幾多野講,minigame一般。
elebits係得獎game,用remote同埋nunchuk去捉d elebits(帶電0既小精靈),儲watt數,再推動一d電器,使更多elebits出現,達到一定條件就可以過關。幾有趣,不過玩得多會暈地<我自己
kororinpa係控制個地圖,令粒波子滾,拎晒地圖上0既寶石就可以去goal過關。看似簡單易上手,玩落都要用下腦同考少少技術,易中毒亦易玩厭,不過好似唔太貴(我入果時280),都入得過。
高達就控制高達拎個hammer打敵人,打到過關,無咩特別,同埋手臂會幾"支力"。
另外,我仲入過rayman rabbids party(d人叫賤兔)。我覺得麻麻地,所以第2日放左,不過好多人都話好好玩好好笑好得意,一度炒上450
玩minigame,公仔美式feel。

仲有,如果你屋企用到wifi上網,仲可以買wiipoint DL返以前任天堂同埋超任等等0既game,不過就唔係隻隻都可以用remote玩。
同埋gamecube d game都可以用wii來玩,但就要用gamecube手制同savecard。

係咁多先∼
再有野你又問我啦∼∼∼希望可以幫到你∼

禁止訪問

大宅

跟據newsgroup網友提供
ssp黃金x源尋日賣緊美版約2400
美版會連一隻wiisports 0既。
不過只見mark左個價,無問有無貨。

當參考~

男爵府

早幾日我見到屋企樓下賣$1899, 唔知咩版 :-P

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bullbull

如果你買咗,可唔可以話我知幾多錢同埋有啲咩包括呢?謝謝!

男爵府

哇!咁勁? 我放左佢有著數喔 ~~~哈哈! [quote]
awah112 寫道:今日問過game舖,佢話英文版炒到$6000,唔知真定假。
佢又話唔知下個月有冇行貨,就算有都唔知攞到幾多部
[quote]hk_woman68 寫道:我在反斗城買英文版,$3200,加送一個游戲光碟,我咪買貴左好多? :-( :-( :-( :-( :-( :-(
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

買左部日版ar我
不過見到d日文就真係要估估下

如果真係2月出行貨咁就梗係等下好la

大宅

新手媽咪 寫道:
買左部日版ar我
不過見到d日文就真係要估估下

如果真係2月出行貨咁就梗係等下好la

有消息話pccw會同萬信(hk任天堂代理)合作出行貨
會轉中文介面,shopping channel可以買now 0既products,最快3月。
唔知真定假,有某game書話0既。

另外有網友響188入左美版(隨機附wiisports),2900

禁止訪問

洋房

吓...仲要等到3月...
過年咪無得攞嚟招呼朋友囉 :-( :-( :-(

大宅

昨晚已經買左喇。係黃金過左好多間又問晒價。佢地而家都係一至係: 一部主機連一隻WILL SPORT GAME,賣$2250 ,火牛另加$120。另外再加一隻FIRST STEP WII連一個控制$340 + 1個Nunchuk$190, 埋單$2790
返到屋企已經急急玩,真係好正!我個仔得4歲都可以打bowling全中,仲叻過我呀!

另外今去左東方188買左隻賤兔$380(黃金最平$385),仲未玩,不過開黎睇好似幾正。

講住咁多先,因為要出街!

妹妹七個幾月,重21磅

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我買左日本板雖然唔可以同美板d game一齊玩但日板都好好玩啦,我最鍾意玩網球,釣魚同睇地圖天空報告,仲有個集game,好過穩呀.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日收到最平係粉領同屯門,市內消息wii開始會平,而家game已經有平到100.-隻,行貨係有人去日本掃到貨包維修者,等唔等行貨大家決定者.
<br><br>

大宅

We have bought it in mid December and our favourite game are also the Sport Will : Bowling, Tennis, Golf. As for the First step Will, my girl's favourite is fishing, finding the same, shooting.

It's a good excerise for us at home, esp. when playing tennis. We often played double, i.e. my girl with me or my hubby vs Will.

大宅

Hi,

I also bought it last week together with Sport will and one sport disc (forget the name). We love it very much and plan to buy some games, any recommendation for whole family play?

大宅

fm1128,

first step to Wii is good for whole family to play. This disc includes shooting, finding the same faces, table tennis, Superjet air hockey, snookers, fishing, racing cow.

Ramomo

首頁
12345...6

尾頁

跳至