跳至

首頁

尾頁

別墅

最近bb忽然識好多野

最近囝囝忽然識好多野~例如想便便會走來指住pet pet示意我知, 之後我帶佢去厠所, 坐一回真係有便便, 之後佢又識同我講"疴左"!所以今日去買左個鴨仔比佢, 其實都諗住天氣熱些先戎片, 但佢又好似想用厠所, 所以早些啦!

想要"水水"或者"肚餓"都識講我知, 現在真係好好多, 唔駛估估吓了~

最開心佢自己食飯仔唔肯我餵佢

大宅

Re: 最近bb忽然識好多野

男爵府

睛靈勳章

好叻仔呀!!

翡翠宮

好媽媽勳章

叻叻仔呀...........
大包重係 丫丫咁點我咋... 咩都 波波............
尋晚先俾人話, 咁遲重未識講野o既...... .. 不過, 都補左句, 男仔係遲 d o既....

男爵府

BK Milk勳章

死啦 !我個係女.點解都仲未識. 
jolo 寫道:
叻叻仔呀...........
大包重係 丫丫咁點我咋... 咩都 波波............
尋晚先俾人話, 咁遲重未識講野o既...... .. 不過, 都補左句, 男仔係遲 d o既....

大宅

gogOBABY, 你個bb真係醒呀 我個係女到依家都係bb話咋 有時心情好會跟住人叫爸爸/媽媽/婆婆/etc... 如果唔好, 佢就唔出聲... 所以依家冇要求佢講多兩個字, 佢肯講我地都好開心lu

大宅

hi gogOBABY

你BB好叻仔,我BB而家都係MUD都未識講

大宅

fannyyug 寫道:
死啦 !我個係女.點解都仲未識. 

my 囡囡 too.......

以前都肯同看更亞叔(手勢)bye bye&飛吻,而家就咩都唔做,只係笑......

男爵府

BK Milk勳章

一樣

別墅

多謝你地呀!

大家要小心同bb講說話呀!我發現佢原來跟左我好多口頭蟬, 例如: "woh!無 lo(兩隻手伸開)" "好喎" ......佢地會平日聽聽埋埋一次過講哂出黎架!佢早兩個星期都未識講好多野, 所以唔駛擔心, 佢地一係唔講一講就好多野講!

翡翠宮

好媽媽勳章

我都驚緊個囝跟我咁講野...
不過, 有時真係一時唔覺講左出o黎...........

男爵府

我好同意,BB差不多呢個階段學野會好快,有好多野重會自己發掘到...
迪迪上個星期突然用手"撈"尿片前面一下,之後就好快有ng ng,以前都試過,但係all左先做呢個動作,我留意左2日,發現係未all之前做,所以就會比佢坐廁,都有得all,但都間中去唔切,因為要去到廁所、要除褲、又要除片,咪搞到已經all左係片
重有...佢地大部份日常的指令都聽得明,亦可以用身體語言令你明白佢想做乜,其中會加入說話,所以基本上唔使估估下,就算外人都易明白佢想點
呢個時段係最好玩的,所以日子過得好快

別墅

kitna,

係啦, 天氣凍我又未敢真正同佢戎片, 所以同迪迪一樣去到廁所、除褲、又要除片,終於疴左係片到•

基本上佢好多野都明白, 叫佢唔好搞, 佢會唔搞兼眼仔碌碌向下左右兩邊望, 知道自己做錯事• 呢段時間真係好好玩、好得意•

首頁

尾頁

跳至