潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有冇BK members 係織女...

近一兩年間,好流行有毛的線泠,用它可織出有毛好似mink/fur的頸巾,vest,scarf,我自己都織了好幾條頸巾,而我屋企人又幫我織了好幾件背心,有冇BK members 都係織女...不如分享一下!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

Re: 有冇BK members 係織女...

有冇BK members 有織冷衫或頸巾啊?你o地多數在哪裡買毛冷啊?不妨分享一下!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

洋房

我是在聯合廣場黃勝記毛冷
:-D

洋房

間中都有織冷衫, 但沒有特定的地方買, 只見邊到平, 毛冷合我想織的款式便買

我織得好慢, 1年最多織2件

別墅

hi all,

我都有經常織o架~~~
不過近排我就愛上鉤la, 如鉤蛋糕、公仔等.....而家又想鉤幾件男童衫俾我d friend個baby, 但就可能要二月一日才可開始,因為我會轉做full time mami喇咁就會多d時間織或鉤la, 不過我唔係好叻咋舌! 只可以應付d最簡單既pattern 而我通常會o係尼度買冷

編織站

男爵府

我好鐘意織野架,近排都愛上勾....
主要織俾囡囡...
我就快完成一件冷衫俾囡囡過年...希望趕得切啦...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都係織女一名!! 今個winter都起左1件vest, 1件長袖比仔仔! au左2件披肩, 5條頸巾......1條dress仔 :mrgreen: 而家又想au多件scarf 過年

大宅

我多數在荃灣美豐(中旅社隔鄰)買冷,幫襯左二十幾年~~~
佢d冷平過出面好多~~
我最常買的意大利無敵牌Superwool,通常都賣48元一個,但係美豐只賣38元呀~~
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

別墅

請問你地點學織的?
我想學,但乜都唔識

伯爵府

好媽媽勳章

bjjm 寫道:
我多數在荃灣美豐(中旅社隔鄰)買冷,幫襯左二十幾年~~~
佢d冷平過出面好多~~
我最常買的意大利無敵牌Superwool,通常都賣48元一個,但係美豐只賣38元呀~~

呢間野個嬸嬸幾好人架, 你就算買得少佢都唔係玩黑面
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

我通常係沙田時尚買,有時會去大埔毛冷市場...
兩間都好平,而且又好人...
我都好鐘意意大利無敵牌Superwool架...
時尚$34@,而毛冷市場仲平~$32-33咋
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

首頁

尾頁

跳至