跳至

首頁

尾頁

大宅

想問你地同bb用邊一隻牌子o既尿片呀?

我想同bb轉尿片, 但係又唔知用邊一隻好...有無好介紹呀?

男爵府

好媽媽勳章

Re: 想問你地同bb用邊一隻牌子o既尿片呀?

你bb而家用緊邊隻?
囝囝日頭用pampers, 夜晚瞓覺用merries/unicharm嘅winnie the pooh<--

大宅

我用緊fitti呀...不過我想同佢轉尿片, 但係pampers中碼我又短得滯...我想試unicharm, 你用咩size呀? 呢隻片好用嗎?
你去開邊度買unicharm呀?

別墅

我bb本來係用petpet既.不過我見佢成日紅哂同佢轉左健力氏紅藍色嗰隻之後就好好啦..我都試過好多隻.pampers我bb用就會漏尿.健力氏白金色嗰隻我漏到想死.fitti我bb都會漏.之後本來想用大王既但太貴啦.
所以健力氏紅藍色嗰隻都幾好架..你可以試下

男爵府

好媽媽勳章

如果m size短, 可能要轉大碼...
unicharm 嘅winnie the pooh 好好用, unicharm嘅mickey就麻麻, pampers好用過佢. 我係上網訂wtp, 因為貴, 所以淨係夜晚用. 同埋unicharm d片size 同pampers差唔多, 囝囝用晒d m size就會轉大碼. merries都好用架, 之前朋友送左包學習褲俾囝囝, 咁我就夜晚用.

大宅

我bb如果用pampers佢要用大碼架...係fitti仲可以用中碼囉...而家為佢揀尿片都幾頭痕...哈哈
你意思係mickey隻中碼片無咁好呀? 點樣唔好呀? 同埋winnie the pooh同佢有咩分別呀?

大宅

我個囝囝用緊petpet!無咩野,幾好!不過有時自己唔記得幫佢換,搞到紅左個pet
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

妮飄M碼

男爵府

huggies, M size

複式洋房

我個b就用緊3隻片, 包括 pampers, huggies & fitti. 個人覺得3隻都ok喎. 當然fitti 就最平啦 (3隻比較).

複式洋房

妮飄M碼

複式洋房

畀面勳章

妮飄L碼, 好用又平!!

大宅

pampers, M 碼

男爵府

好媽媽勳章

囝囝塊片你勁濕嘅情況下, winnie the pooh "麼"落去都仲係好乾, pampers都ok, mickey就唔太好~~ 仲有winnie the pooh要上網訂先有, mickey係uny都有得買. 我之前都用過nepia, 不過囝囝人大左, 成日冇時定, 塊片片會走位~~huggies就好似細塊過pampers, 冇咁底買~~
sweetiecoco 寫道:
我bb如果用pampers佢要用大碼架...係fitti仲可以用中碼囉...而家為佢揀尿片都幾頭痕...哈哈
你意思係mickey隻中碼片無咁好呀? 點樣唔好呀? 同埋winnie the pooh同佢有咩分別呀?

大宅

咁你有無試過用佢d紙尿褲呀? 你用緊咩碼呀?
不過我尋日比我好辛苦搵到有一間萬寧有得賣mickey, 我買左一包黎試, 可能比我之前用o既, 都好左...可能我又未用過winnie the pooh啦, 唔知佢點, 但係mickey都可以接受...
[quote]
PP_Couple 寫道:
囝囝塊片你勁濕

男爵府

好媽媽勳章

淨係用過pampers同merries嘅紙尿褲, 俾囝囝夜晚用, 費時日頭開大唔識除, 都幾好用...

sweetiecoco 寫道:
咁你有無試過用佢d紙尿褲呀? 你用緊咩碼呀?
不過我尋日比我好辛苦搵到有一間萬寧有得賣mickey, 我買左一包黎試, 可能比我之前用o既, 都好左...可能我又未用過winnie the pooh啦, 唔知佢點, 但係mickey都可以接受...

大宅

妮飄M碼 - good. :lol:
:lalala:

大宅

原來好多6月出世o既bb都仲係用緊中碼...我個bb超細粒, 而家都唔夠15磅...我諗仲有排用中碼片呀...
我問過人, 原來winnie the pooh前後都係有彈性, 所以貴d..哈哈

複式洋房

hello ladies, where can I buy Merries / Unicharm / Winnie the Pooh? (since you all mentioned that they are good!)
My b is using Pampers but leaks at night.
Thanks!!!

別墅

huggies m size

首頁

尾頁

跳至