跳至

首頁

尾頁

大宅

傷風好難好???

亞囝上星期三開始流鼻水...星期四睇完醫生, 就好好多...但都總有鼻水....係咪好難好哂??? 唔通要繼續食西藥???

民房

Re: 傷風好難好???

My son also had running nose since Monday morning.
I took him to see the doctor in the Canossa Hospital and give him a lot of water during the day.
I found the medicine from Canossa is effective because the running nose already stop today.
The name of the medicine is "iriton 2mg/5ml"

大宅

我個仔傷風過三次, 每次都係食藥到八成好, 我哋就由他自己好, 因為唔想他食咁多藥嗎, 最終真係會自然好啲, 當然在這段其間要著多件衫啦...

禁止訪問

大宅

我hanson仔上次傷風都要成個星期先至好. 比多d暖水佢飲啦..

大宅

佢一d水都唔飲, 係咁噴返出黎....今日好似好小小....不過, 總有d鼻水...

hanson 寫道:
我hanson仔上次傷風都要成個星期先至好. 比多d暖水佢飲啦..

複式洋房

榆榆都try過兩次有鼻水呀...
有次食左位元堂既保嬰丹...
有次食左余仁生既保嬰丹...
兩次都好快好番...
不過...我覺得位元堂好d...

大宅

會唔會因為鼻塞, 所以唔想飲水呀, 慢慢o黎啦 :cry:

creamychoy 寫道:
佢一d水都唔飲, 係咁噴返出黎....今日好似好小小....不過, 總有d鼻水...

[quote]
hanson 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至