跳至

首頁

尾頁

民房

wyeth冷知識勳章

頭先去open day見超多講國語既家長,請問有小朋友讀緊既家長知唔知呀?如果係,佢地係讀主流定國際班多呢?係咪因為英藝著重國語,所以特別吸引b6呢?

Life is just a lullaby~*

民房

wyeth冷知識勳章

回覆:天水圍英藝多b6嗎?

仲有,今日interview全程用國語架,我見佢d中國人老師大部份都係b6

男爵府

我今日都係去interview,多b6都嘔,3個有1個。:;pppp:

民房

wyeth冷知識勳章

引用:我今日都係去interview,多b6都嘔,3個有1

原帖由 jasda 於 13-10-05 發表
我今日都係去interview,多b6都嘔,3個有1個。
係呀,入到去感覺好似去左大陸既international school, 去其他幼稚園唔會有呢個感覺架,令我對英藝既印象大打折扣

伯爵府

好媽媽勳章

我有大陸親戚讀呢間,無他,聽人講呢間讀深啲,佢地又俾得起錢。不過我覺得幼稚園對某啲學校來講都係一門生意啫,有大陸人讀,又唔駛咁大反應。我覺得我呢個親戚份人都ok喎,唔好一竹篙打一船人啦

複式洋房

回覆:kbbaby 的帖子

Yl no such problem !

民房

wyeth冷知識勳章

有b6同學就預左架喇,而家避無可避~ 但其實覺得b6同香港人既mentality好唔同,所以如果咁多b6老師都唔係幾好。

侯爵府

上年阿仔讀又唔見有大陸老師喎,除佐教普通話果個~的確佢地既課程深d..英文日日有咁囉~阿仔都勁like間學校架…不過阿仔今年轉佐學校又係勁快話鍾意老師同學校,所以我懷疑係佢個人問題,唔太關間學校好唔好~

子爵府

有無人今日收到電視。我miss左call,留言聽番係面試結果。可惜OT完打去,人地已經收工。要明日再打先知。我仔in N班。

子爵府

引用:有無人今日收到電視。我miss左call,留言聽

原帖由 joetreemo 於 13-10-08 發表
有無人今日收到電視。我miss左call,留言聽番係面試結果。可惜OT完打去,人地已經收工。要明日再打先知。我 ...
收到“電話”

複式洋房

我今日收到電話丫,收左我仔仔國際上午班,叫我去交留位費……

i luv my baby ❤

子爵府

引用:我今日收到電話丫,收左我仔仔國際上午班,

原帖由 Mikiip 於 13-10-08 發表
我今日收到電話丫,收左我仔仔國際上午班,叫我去交留位費……
幾多錢留位費?幾時要交?

大宅

引用:Quote:原帖由+Mikiip+於+13-10-08+發表我今

原帖由 joetreemo 於 13-10-08 發表
幾多錢留位費?幾時要交?

男爵府

我九點幾都收到電話啦〜d老師要OT到咁夜〜

大宅

回覆:jasda 的帖子

其實好似報得都收咁,有無咁多位

男爵府

回覆:cowmama22 的帖子

我都想知佢有幾多位,但佢interview果日真係好多好多人。

民房

wyeth冷知識勳章

我都收左,你地係主流定國際班?

子爵府

引用:我都想知佢有幾多位,但佢interview果日真

原帖由 jasda 於 13-10-08 發表
我都想知佢有幾多位,但佢interview果日真係好多好多人。
睇番教局資料,天水圍今年N班55人。印象中上年7x人。 而元朗今年109人,印象中上年14x人。不55人應該係未收到盡,只係無人讀。

大宅

我報主流,冇收到電話呀

複式洋房

引用:其實好似報得都收咁,有無咁多位

原帖由 cowmama22 於 13-10-08 發表
其實好似報得都收咁,有無咁多位
我都甘諗,今日去交留位費時撞正放學時間,勁多B6…………

i luv my baby ❤

首頁

尾頁

跳至