跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無人知點check 盤骨夠唔夠大生bb

請問有無人知點check 盤骨夠唔夠大生bb? 我個fd話醫生會好似產檢o甘放隻手指入去check下夠唔夠位生wor..係唔係o甘架?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 請問有無人知點check 盤骨夠唔夠大生bb

我個醫生都話會幫我check 盤骨, 佢話會塞隻手指入去睇下子宮頸開始鬆未, 同埋夠唔夠大生, 有d 人做完呢個檢查可能會流啡或見紅, 所以佢叫我36w 先返去check.

侯爵府

嘩, 要塞隻手指入去架? 慘喇!!

我c+醫生話下次(36w2d)要拎分泌同埋 check盤骨, 好驚!!!

侯爵府

Mua03hmy:

我醫生又係o甘講喎! 我尋日係 34w4d, bb個頭已經係36w1d既 size, 醫生叫我食夠就停 - 怕bb個頭太大我順產唔到喎!!

mua03hmy 寫道:
我個醫生都係話下次幫我check 呢兩樣。我好驚盤骨唔夠大要開刀呀。醫生話BB個頭仔稍大

大宅

我個私家醫生都係話,36周會同我check下, 又係用佢隻手指去度, 同埋會check埋分泌物囉!

複式洋房

我想問係唔係個個都係到大約36週左右就要check盤骨夠唔夠大?? 因為我下一次檢查都差不多架啦, 不過醫生又無提過會check呢樣野.

複式洋房

我個私家話唔洗喎,佢話伸隻手入去其實都少醫生用0家喇,因為一來會容易令媽媽見紅/流啡,二來準確度其實唔高。
佢話呢個方法係佢當年仲響公立醫院返工果陣先0甘做個噃...

首頁

尾頁

跳至