論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

尋日特等早d出糧,等佢今日發假可早d匯錢返屋企。但唔知點解出左糧佢黑面。明明成個星期都好開心,但一出完糧就黑面!!
我估佢以為我會出政府新糧俾佢卦!有無jm出新糧呀?

複式洋房

我新工人都是剛第一個月到香港出$3920,佢都好開心,有禮貌。都是幾十元,按政府例,大家依合約,別給工人牽著自己走。

侯爵府

一定唔會. 用工人9年, 都係依合約發人工

大宅

回覆:sunshine0613 的帖子

根據合約出糧。

男爵府

回覆:你地會唔會未完約就出新人工呀?

間唔間買野獎佢好過,雖然90蚊唔係好多錢,唔好整慣佢地,我地要有合約精神,唔好做壞規則

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

根據合約出糧,表現好寧願額外出bonus。

男爵府

引用:尋日特等早d出糧,等佢今日發假可早d匯錢返

原帖由 Rocanbaby 於 13-10-06 發表
尋日特等早d出糧,等佢今日發假可早d匯錢返屋企。但唔知點解出左糧佢黑面。明明成個星期都好開心,但一出完 ...
咩態度呀?叫佢自己睇清楚合約先黑面,話佢知太太唔會睇你面色!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:Rocanbaby 的帖子

唔洗理佢,十個十個都會有黑面情況,千祈唔好比個工人食住!平常心吧!家陣我嗰個出$3740,踏入在我家第十四個月,如果佢為二百幾蚊,在出糧每個月,或甚至每日都黑面,我歡迎佢比辭職信我,因我本身最憎人邀脅我,特別是為左$:;pppp:

珍珠宮

本來可以考慮,夠膽俾面色我睇o既話佢咪洗旨意

侯爵府

所以我都決定唔理佢,佢鍾意黑面就由佢。自問對佢唔錯。
不過今日佢放完假都無再黑面。

首頁

尾頁

跳至